ERR.ee: riik ja Tallinn vaidlevad kultuuripealinna rahastamise üle

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Euroopa tulevase kultuuripealinna Tallinna kultuuriürituste ja linnaruumi rahastamise asjus ei ole Tallinna linnavalitsuse ja riigi vahel üksmeelt.

Kultuuriminister Laine Jänese arvates on Tallinnal probleeme kultuuripealinna protsessi ettevalmistamisega, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

«Soovides tagada tulevikus kultuuripealinna programm, on riik igaks juhuks koostamas ka alternatiivkava kultuuriaasta sündmuste korraldamiseks. Tegemist on summaga suurusjärgus 60 miljonit krooni erinevate sündmuste rahastamiseks, mis toimuvad üle vabariigi,» selgitas Jänes.

Tallinna kultuurivaldkonna abilinnapea Kaia Jäppinen väidab, et linn on oma kohustused täitnud.

«Kui räägime 2008-2009. aastast siis Tallinn on ühe kolmandiku meie planeeritud summast juba eraldanud - see on 14,9 miljonit krooni,» kinnitas Jäppinen.

Sihtasutuse Tallinn 2011 juht Mikko Fritze ei kurda kummagi partneri üle, kuigi raha tuleb kärpida ka kultuuripealinna ürituste pealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles