Linnavalitsus võttis lilleturu erafirmalt üle

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta eest pidasid linnaametnikud kõnniteele paigutatud lillevaase ebasobivaks. Täna tahavad nad need maksu alla panna.
Aasta eest pidasid linnaametnikud kõnniteele paigutatud lillevaase ebasobivaks. Täna tahavad nad need maksu alla panna. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus andis Viru tänava lillemüügipaviljonide haldamise Nõmme turust välja kasvanud ettevõttele Tallinna Turud.


Hästi toimiva müügikoha ülevõtmiseks polnud muud põhjust kui see, et linn tahab lilledega kaetud tänavaruutmeetrite eest lillemüüjate käest ise raha kasseerida. Varem läks see erafirma taskusse.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul lõppes aktsiaseltsiga GMP lilleturu haldamiseks sõlmitud leping 31. oktoobril. «Nüüd me tahame hakata ise seal opereerima. Sellepärast viisime ka Tallinna Turgude põhimäärusse lilleturu kui ühe struktuuriüksuse sisse. Võib-olla see firma ei soovi, et meie hakkame opereerima, aga me sõlmisime lillemüüjatega linnarajatiste ehk kõnnitee kasutamise osas ise lepingud. Ja tahame ka Eesti Energia ja Tallinna Veega sõlmida otselepingud ja kui see on tehtud, siis hakkab juba Tallinna Turud seal müügipileteid müüma,» rääkis Sarapuu eelmisel nädalal linnavalitsuse pressikonverentsil.

Veel aasta tagasi pidas kesklinna valitsus Viru tänaval üha enam kõnniteele valguvaid lillevaase taunitavaks ning pöördus lausa politsei poole, et nood lillemüüjad putkadesse tagasi suruksid. «Lillemüüjad (paviljoniga) Viru tänava alguses on hakanud oma kaupa järjest kaugemale oma müügipaviljonist viima, see aga on võtnud järjest enam kõnniteed enda alla, mis jätab samamoodi jalakäijatele veelgi vähem ruumi ning nad peavad minema sõiduteele,» kirjutas toonane kesklinna vanem Aini Härm aasta eest politseisse saadetud märgukirjas. Politseist vastati, et linnaametnikud võiksid ise enda töö ära teha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles