Elmar Sepp jääb vanglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Sepp
Elmar Sepp Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikohus jättis eile menetlusse võtmata Elmar Sepa, Tõnu Kortsu ja Aleksander Raide kaebused ning jättis mehed vanglasse, selgub riigikohtu kodulehelt.

Elmar Sepa kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv soovis oma kliendi vahistamise asendamist elukohast lahkumise keeluga, Tallinna ringkonnakohus seda menetlemisele ei võtnud.

Tõnu Kortsu kaitsja vandeadvokaat Leon Glikman soovis samuti oma kliendi vahi alt vabastamist ning põhiseaduslikkuse järelevalve kohtumenetluse alustamist. Tallinna ringkonnakohus otsustas seda mitte menetleda.

Aleksander Raide kaitsja vandeadvokaat Toomas Liiva soovis vaidlustada varasema otsuse, millega keelduti tema klienti vabastamast ning vahi all viibimise asendamist elektroonilise valvega. Ka seda kaebust ringkonnakohus arutlusele ei võtnud.

Mehed viibivad kinnipidamisasutuses alates 30. märtsist kui nad Harju maakohtus süüdi mõisteti. Vahi alla võtmine toimus seejuures kohtusaalis kohe pärast otsuse ettelugemist. Ivo Parbust karistati korduva pistise nõudmise ja võtmise eest kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vanglakaristusega, Tõnu Korts sai karistuseks viie kuu pikkuse vabadusekaotuse ning Aleksander Raide nelja kuu ja 27 päeva pikkuse vabadusekaotuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles