Omanik sai Maardu kaubanduskeskuse lõpuks kätte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu kaubanduskeskuse endine juhataja Kristina Apostolova.
Maardu kaubanduskeskuse endine juhataja Kristina Apostolova. Foto: Mihkel Maripuu

Maardu kaubanduskeskust 1,5 aastat ebaseaduslikult enda käes hoidnud OÜ Maardu Centrum esindajad tunnistasid värskes kohtumääruses, et neil ei olnud õigust hoonet kasutada ning keskuse võtab nüüd lõpuks üle seaduslik omanik.

Maardu kaubanduskeskuse avalikul enampakkumisel 2010. aasta novembris ostnud OÜ Barensholm esindaja Arto Autio sõnul nõustus hoones tegutsenud seltskond lõpuks lahkuma. «Maja hõivamine oli hoone endise pankrotistunud omaniku poolt ette planeeritud ning nende eesmärk oli üleandmisega venitada, et rentnikelt raha edasi koguda,» ütles Autio.

«Kurb on see, et omanik peab Eestis oma omandi kasutamise nimel poolteist aastat kohut käima, hea uudis on aga see, et õiglus pääses vähemalt lõpuks võidule.» ütles Autio.

Autio sõnul on pärast keskuse kättesaamist eesmärk maja korda teha ning Maardu suurim kaubanduskeskus käima saada. «Alustame kohe projekteerimisega ning teeme korraliku ja kaasaegse uuenduskuuri,» ütles Autio.

Harju maakohus tegi kompromisslahenduse, mille kohaselt ei ole ega ole ka olnud pankrotistunud omanikuga sõlmitud niinimetatud operaatorleping tegelikult kehtiv. Libaoperaator OÜ Maardu Centrum kohustub hoonest välja kolima kümne päeva jooksul alates kohtumääruse jõustumisest.

Investeerimisfirma Brave Capitali juhitav Barensholm ostis piirkonna suurima, Maardu kaubanduskeskuse 2010. aasta oktoobris. Hoone endine pankrotistunud omanik MA Kinnisvara Invest oli enne enampakkumist endaga seotud ettevõtte – Maardu Centrumiga sõlminud operaatorlepingu, mille alusel hoiti hoonet poolteist aastat edasi enda käsutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles