Kodutute öömajade koormus kasvab

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute öömaja.
Kodutute öömaja. Foto: Toomas Huik.

Viimasel ajal on öise peavarju vajajate hulk nii palju suurenenud, et linn võttis nende paigutamiseks ajutiselt kasutusse ruumid Männiku 92 asuvas hoones, kus praegu majutatakse vanglast vabanenud inimesi, kel oma eluase puudub.


Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on praegu koormus Alasi 8 ja Kopli 79 öömajadele suur ning kuna enam ei mahu paigutama ka lisamadratseid, suunatakse öömajalised Männikule. Teenus on ajutine ja seda osutatakse kuni märtsi lõpuni, mil öömajad hakkavad tavaliselt tühjenema, teatas Raepress.



Eile öömaju külastanud Martinsoni sõnul õigustavad seal mullu suvel kasutusele võetud turvameetmed end täielikult. Öömajale saabuvad inimesed registreeritakse ja nad läbivad turvakontrolli. Seejärel saavad nad võimaluse ennast pesta ja köögis toitu valmistada.


Samuti on kõigil öömajalistel võimalus pesumasinatega oma pesu pesta ning saada endale firmade ja eraisikute poolt annetatud puhtaid riideid.

Vanglast vabanenute majutamisega ja nende nõustamisega tegeleb Männiku tee öömajas mittetulundusühing Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskus. Praegu elab majas 33 vanglast vabanenud inimest, kellest üksteist on tallinlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles