Elmar Sepa eelmine kriminaalasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

• Endine Tallinna linnavolikogu aseesimees Elmar Sepp on praegu linnavolikogu liige, linnamajanduskomisjoni esimees, Kesklinna halduskogu planeerimis- ja maakomisjoni liige ning linnavolikogu õiguskomisjoni ja rahanduskomisjoni liige. Lisaks on ta Keskerakonna Lasnamäe piirkonna esimees ja kuulub mitme ettevõtte nõukogusse.


• 2003. aastal astus Sepp kohtu ette, süüdistatuna ametiseisundi kuritarvitamises seoses kesklinna korteritega. Prokurör nõudis talle 20 500-kroonist trahvi. Kohtu esimeses astmes süüdi mõistetud Sepp jäi ringkonnakohtus õigeks.


• Kesklinna korteritehinguid puudutavad materjalid andis 2000. aasta sügisel prokuratuurile üle Tallinna Kesklinna valitsus, kelle hinnangul ei järginud linnaosa endine juhtkond lepingute sõlmimisel seadusi.


• Toona esitati prokuratuurile seisukoha võtmiseks neli eelmiste linnajuhtide Jüri Oti ja Elmar Sepa sõlmitud tehingut. Need tehingud puudutasid 34 korterit, mis ehitati mitteeluruumiks mõeldud pindadele.


• Lepingute järgi said inimesed õiguse tasuta kasutada linnale kuuluvaid ruume, ehitada neid ümber eluruumideks ning majutada sinna omal äranägemisel üürnikke, kellele Tallinn oleks lepingute järgi pidanud eluruumid erastama.


• Ka Jüri Ott pääses süüdimõistmisest, kui kohus tema protsessi kuriteo aegumise tõttu lõpetas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles