Laupäevast algavad Gonsiori tänava kandis liiklussegadused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonsiori tänav.
Gonsiori tänav. Foto: Toomas Huik

Reede öösel vastu laupäeva suletakse liikluseks Gonsiori tänav Kreutzwaldi ja Kivisilla tänava vahelisel lõigul, mistõttu muutub liiklemine seal keeruliseks. Muutuvad ka liinibusside marsruudid.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles Postimehele, et liiklus Gonsiori tänava lõigul suletakse täielikult ööl vastu laupäeva kohe pärast bussiliiklus lõppemist. Laupäeval on ilmselt kopad juba kohal ja hakatakse tänavat üles kaevama, et Tallinna Küttele kuuluvad vanad ja amortiseerunud soojatorud uute vastu vahetada.

16. juunist kuni 15. augustini suunatakse bussiliinide 31, 53, 56, 67 ja 68 ühissõidukid ümbersõidule. 67. ja 68. liini bussid sõidavad Lasnamäelt tulles mööda Laagna teed, Türnpu, Kunderi ja Pronksi tänavat ning Rävala puiesteed Teatri väljakule ning siis tagasi mööda Estonia puiesteed ja Gonsiori tänavat. Enne Maneeži tänava ristmikku tehakse tagasipööre ning suundutakse Laikmaa tänava kaudu Rävala puiesteele ning sealt Lasnamäe poole.

Ümbersõidul tehakse ajutised peatused mõlemal liikumissuunal Kunderi tänaval Laulupeo ja Türnpu tänava ning Pronksi ja Kreutzwaldi tänava ristmike vahel. Kesklinna suunal on peatus Rävala puiesteel enne Kivisilla tänava ristmikku.

Liinide 31, 53 ja 56 bussid sõidavad Lasnamäe poolt tulles mööda Laagna teed, Türnpu, Kunderi ja Pronksi tänavat ning Rävala puiesteed, Laikmaa ja Gonsiori tänavat tagasipöördega enne Maneeži tänava ristmikku. Ajutised peatused tehakse mõlemal liikumissuunal Kunderi tänaval.

Rüütelmaa sõnul tuleb autojuhtidel arvestada ka sellega, et 16. - 19. juunini suletakse täielikult liikluseks Kreutzwaldi ja Gonsiori tänava ristmik ning 10. - 13. augustini Pronksi ja Gonsiori ristmik.

Ta lisas, et Gonsiori tänava sulgemise ajal on liiklus sealkandis kindlasti tugevalt häiritud ning sõidukiirus mõõdukas. Kunagi on Kunderi tänav ka kahesuunaline olnud. Ta soovitas Lasnamäe poolt tulijatel kasutada rohkem Narva maanteed ja Suur-Sõjamäe tänavat. Esimestel päevadel peab iga juht ise valima, kuskaudu tal kõige parem sõita on.

«Hommikused vaatlused on näidanud, et Tartu maantee poolt kesklinna sõitjad tahavad ikka Tartu maantee viadukti alt läbi pressida, kuid praegu on ju Veerenni tänav avatud ning seega võiks kesklinna sõitmiseks kasutada Järvevana teed ja Veerenni tänavat, kus liikluskoormus on oluliselt väiksem,» selgitas Rüütelmaa.

Rüütelmaa sõnul on praegu raske ennustada, milliseid liikluskoormusi Gonsiori tänava sulgemine ühes või teises kohas tekitab. Tavaline liiklusskeem läheb aga sassi kindlasti. Autojuhtidel tuleb sellega arvestada ning võimalusel sõita tööle kas veidi enne või pärast tipptundi ja valida muid marsruute.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles