Solarise kino ripplae paigaldusfirma läheb kohtu ette

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kino Solaris.
Kino Solaris. Foto: Meelis Tomson

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas süüdistuse Solarise kino ripplae paigaldanud OÜ-le Straf ning saatis firma kohtu ette.

Põhja ringkonnaprokuratuuri avalike suhete juht Arno Põder ütles Postimehele, et Straf sai süüdistuse inimeste elule ja tervisele ohtliku ripplae ehitamises. Kohus võib juriidilist isikut sellise teo eest süüdimõistmisel karistada rahalise karistusega.

Põderi sõnul lõpetas prokuratuur kolme füüsilisest isikust kahtlustatava puhul kriminaalmenetluse otstarbekuse põhimõttel ja pani neile kohustuse tasuda kolme kuu jooksul riigituludesse 3000 eurot ja veerandi kriminaalmenetluse kuludest ehk 910 eurot. Kokku peavad nad seega tasuma 11 730 eurot. Kui kohustus jäetakse tähtajaks täitmata, siis kriminaalmenetlus uuendatakse.

Nende kolme inimese puhul on tegemist esmakordse õigusrikkumisega ja uurimisel ei ilmnenud asjaolusid, mis viitaksid kuritegude jätkumisele. Prokuratuuri hinnangul ei olnud kahtlustatavate isiklik süü suur ja nad on teinud toimunust õiged järeldused.

Üks eraisik on oma kohustused juba tasunud ning teised kaks teevad peavad seda tegema hiljemalt septembri alguseks.

Solarise kinosaali lagi kukkus täies ulatuses alla 13. oktoobril 2009. aastal pärast kinoseanssi. Inimesi saalis polnud ning keegi viga ei saanud. Samal päeval alustati ka kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles