Kristiine ristmiku liikluskaamerad võivad trahvima hakata sügisel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopargi ristmik.
Taksopargi ristmik. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Kristiine ristmikule paigaldatud kaks foori-, kiirus- ja ühissõidukirajakaamerat võivad hakata liiklusrikkujaid trahvima alates sügisest.

Tallinna transpordiameti projektijuht Tiit Laiksoo ütles ERR-i uudisteportaalile, et praegu pole rikkumiste menetlemiseks vajalik tarkvara veel valmis ning lahendamata on ka tekkiva andmekogu haldamise küsimused.

Ta märkis, et kuigi maanteeamet on nõus tekkivat ühtset andmekogu haldama, vajab see seaduste muutmist, sest praegu on seadustes juttu vaid kiiruskaameratest.

Niinimetatud taksopargi ristmikule aprilli algul paigaldatud kaamerad mõõdavad kiirust, fikseerivad punase fooritule alt läbisõitjad ja liiklejad, kes kasutavad selleks õigust omamata ühissõidukirada. Laiksoo lisas, et kui varem oli ristmikul hinnanguliselt 4000 rikkumist ööpäevas, siis pärast kaamerate ülespanekut on rikkumiste arv vähenenud umbes 35 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles