Rekkamehe bistroo peab sügiseks kadunud olema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeringualale jääv Rekkamehe Bistroo peab sügiseks oma praegusest asukohast kadunud olema.
Planeeringualale jääv Rekkamehe Bistroo peab sügiseks oma praegusest asukohast kadunud olema. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus plaanib homme teha Peterburi tee ääres veidi enne linna piiri asuvale Rekkamehe Bistroo omanikule ettekirjutuse, et too ajutise ehitisena kavandatud söögikoha sügiseks lammutaks.


Linnavalitsuse korralduse eelnõust selgub, et kõnealusele kiirtoidukioskile väljastati 2005. aasta aprillis ajutine ehitusluba, mis kehtis kuni 1. septembrini 2005. Tänavu kevadel tegid linnaametnikud kindlaks, et kuna kioskile pole uut ehitusluba taotletud, on see alates 2. septembrist 2005 õigusliku aluseta ehitis.

Tegemist pole siiski lihtsalt bürokraatide norimisega. Lammutamisettekirjutuse tingis asjaolu, et nimetatud söögikoht asub reformimata riigimaal, kavandatava Väo liiklussõlme alal. Maanteeametis ette valmistatud projekti kohaselt on Rekkamehe Bistroo praegusele asukohale ette nähtud settebasseinide ja juurdepääsuteede rajamine.

Väo liiklussõlm, mille ehitamist alustatakse 2013. aastal, on kolmas osa suuremahulisest Väo-Maardu projektist, mille kahe esimese etapi ehitus praegu käib.

Homme kinnitatav ettekirjutus annab söögikoha omanikule 90 päeva aega hoone lammutamiseks. Eelmisel aastal sai linn pärast pikka piikidemurdmist jagu Tartu maantee ääres asunud hamburgerikioskist, mis tegutses samuti ajutises ehitises, mille ehitusluba keeldus linn pikendamast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles