Savisaar peab Sepa kinnipidamist poliitrünnakuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles tänasel pressikonverentsil, et «kuriteole kihutamine» on hea süüdistus, sest seal pole vaja mingeid fakte ja seda võib igaühe kohta öelda.

Savisaar ütles, et spekuleerima ta millegi üle siiski ei hakka, kuna teab kogu loost veel liiga vähe. Ta siiski ei välistanud, et tegemist võis olla kättemaksuga. «See, et tänase juhtumi puhul ei ole korruptsioonivastast võitlust mainitud, on väga tähelepanuväärne, sest Kesknädal ja Vesti Dnja on viimasel ajal peaaegu igal nädalal avaldanud korruptsiooni teemalisi artikleid. Ju siis tahetakse Kesknädala ja Vesti suu kinni toppida. Seda enam, et nende korruptsioonivastastes artiklites on püstitatud mitmeid küsimusi, mis on istuvale valitsusele ebamugavad,» lausus Keskerakonna esimees.

Linnapea sõnul on Elmar Sepa kinnipidamine poliitiline rünnak. ««Kuriteole kihutamine» on hea süüdistus, sest seal pole vaja mingeid fakte ja seda võib igaühe kohta öelda.»

Savisaare arvates annab vahistamise poliitilisest tagamaast märku see, kui midagi hakatakse üles puhuma.  «Sepa kinnipidamise korral hakati rääkima, et ta oli üks linnavolikogu tähtsamaid tegelasi.»

Edgar Savisaar ütles, et keskerakondlaste vahistamine enne valimisi on juba rutiiniks muutunud.

Linnapea tunnistas, et on ka ise viimase kuu jooksul kapoga suhelnud, kuid see ei puudutanud ei Viisitamme ega Parbuse juhtumeid vaid tema kui linnapea kohustuste täitmist.

 «Ma ütleksin oma endise kolleegi Koit Pikaro eeskujul: ma loodan, et kapo teab, mida ta teeb. Anname kapole võimaluse teha oma tööd ja anname Elmar Sepale võimaluse ennast kaitsta, küllap siis ka tulemused välja ilmuvad,» soovitas Savisaar sündmustest mitte ette rutata.

Savisaare sõnutsi on valimissituatsioon juba käes ning linnapea arvates on see kõik valimiskampaania osa. «Pärast välimeedia ära keelamist hakkas kampaania venima aina ette poole.» Savisaar lisas, et on väga uhke, et tal on selline pressikonverents, kus on nii palju ajakirjanikke kohale tulnud ning kahtles, kas ükski teine erakond seda teha suudaks.

Küsimusele, miks otsiti läbi venekeelse ajalehe Vesti Dnja, aga mitte samuti Jüri Vilmsi Sihtkapitali poolt välja antava eestikeelse Kesknädala toimetus, vastas Savisaar: «Ma arvan, et Kesknädala läbiotsimine oleks esiteks olnud praegu liiga silmatorkav. Arvan, et seda tehakse umbes kolm kuud enne valimisi, et inimestele paremini meelde jääks.»

Põhja ringkonnaprokuratuuri ja kaitsepolitseiameti menetletava kriminaalasja tõttu peeti täna kuriteos kahtlustatavana kinni Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest liige Elmar Sepp, keda kahtlustatakse linnavalitsuse nõuniku Ivo Parbuse kuriteole kihutamises.

Ühtlasi otsiti läbi SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali ruumid ning sama tehti Elmar Sepa kodus. Sepp on sihtkapitali juhatuse liige.

Ivo Parbus viibib praegu vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles