Allveelaevas Lembit levis kärsahais

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veslilennukite angaarid, vasakul allveelaev Lambit.
Veslilennukite angaarid, vasakul allveelaev Lambit. Foto: Raigo Pajula

Täna pärast kella kahte päeval hakkas Lennusadamas vesilennukite angaarides seisvas allveelaevas Lembit levima kärsahais ning inimesi aluse sisemusse enam ei lastud.

Üks Lennusadama külastaja kinnitas Postimehele, et ta oli oma kolme pojaga just Lembitu sisemuses, kui kuskilt hakkas levima suitsuvingu, mis muutus üha tihedamaks. Inimesed kamandati laevast välja. Keegi viga ei saanud.

Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen selgitas, et kui Lembitu vööri minna, siis seal on punase ja rohelise tulega torpeedode väljalaskimise tabloo, mis on valgustatud.

«Keegi oli selle klaasi lihtsalt sisse löönud ning Lembitu valgustussüsteem läks lühisesse ja sellest tekkiski kärsahais,» ütles Dresen. Kohe alustati laeva tuulutamist ning Dreseni sõnul on Lembit pärast kella nelja külastajatele jälle avatud. Tabloo kaetakse kinni.

«Eks tegemist oli mõne päti ja vandaaliga,» oli Dresen pahane. «Turvakaamerate vaatevälja see koht praegu ei ulatu, peame kaamerad ringi tõstma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles