Ekspert: tasuta ühistranspordi idee on sagedamini läbikukkunud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta ühistranspordi küsitlus Balti jaamas.
Tasuta ühistranspordi küsitlus Balti jaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas toimuval konverentsil osaleva säästva transpordi edendaja Eric Brittoni sõnul kukub tasuta ühistranspordi idee enamasti läbi ja linnatranspordist tuleks mõelda süsteemselt, vahendab ERR Uudised.

«Tasuta ühistranspordi idee pole midagi uut ning see on mõnikord õnnestunud, kuid enamjaolt läbikukkunud - ma suhtuksin pigem skeptiliselt ideesse, mis on läbikukkunud sagedamini kui õnnestunud,» rääkis ta.

Selle asemel soovitab Britton mitmekesistada ühistranspordisüsteemi ning paremini läbi mõelda, kuidas roheline liiklemine inimestele mugavamaks teha. Üks lahendus oleks näiteks Pariisi või Londoni eeskujul jalgrattalaenutus, mis võimaldaks liiklejatel näiteks rongipeatusest töö juurde jõuda.

«Jalgrattalaenutusel on kaks eesmärki: esiteks on kesklinnas jalgrattaga kiire liikuda, nad on alati olemas, nad on kiired, peaksid olema ohutud - selle peab linn tagama; aga veelgi olulisem on see, et nad täiendavad ühistransporti, nii et busse pole enam nii palju vaja,» selgitas Britton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles