Linnaosavalitsuse esised parkimiskohad joonitakse kergliiklejaid arvestades ümber

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita linnaosavalitsuse ees kaotatakse kaks parkimiskohta ära ning invakohad nihutatakse pisut edasi, nii et parkivad autod ei takista enam kaldtee kasutamist.
Pirita linnaosavalitsuse ees kaotatakse kaks parkimiskohta ära ning invakohad nihutatakse pisut edasi, nii et parkivad autod ei takista enam kaldtee kasutamist. Foto: Pirita linnaosavalitsus

Eile kirjutas Postimees Merivälja tee 24 asuvast Pirita linnaosavalitsuse hoonest, millest möödumine on jalgratturitele, rulluisutajatele ja lapsevankriga liikujatele ebamugav ning isegi ohtlik.


Pirita linnaosavalitsuse avalike suhete juht Priit Pruul täpsustas, et Merivälja tee 24 esise puhul pole tegemist ei kergliiklustee või rattateega, vaid kõige tavapärasema hoone esise alaga, mida kasutatakse parkimisalana. «Jalgratturid, kelle vanus vastavalt eeskirjadele lubab, liiguvad autotee servas ja lapsed kõnniteel,» ütles Pruul.

«Problemaatiline on hetkel parkimisala märgistus, mis tõepoolest läheb muutmisele, tänu millele on võimalik Merivälja teega risti olevat inva-kaldteed turvaliselt kasutada. Praegusel hetkel on parkimisala märgistustööd planeeritud saabuva nädala algusesse – kui ilmad lubavad, siis juba esmaspäevaks peaks märgistustööd valmis olema,» arvas ta.

«Samas - loomulikult ei saa ju eeldada, et rulluiskude ja rattaga oleks võimalik absoluutselt igale poole liikuda – igast trepist üles ja alla, liiatigi veel tehes seda oma sõiduvahendi sadulast maha tulemata või rulluiske alt võtmata,» lisas Pruul.

Tänavuselt Tallinna rattateede kaardilt on näha, et kesklinnast Viimsisse kulgev rattatee katkeb millegipärast just Pirita linnaosavalitsuse juures. Veel aprillis öeldi Tallinna transpordiametist Postimehele, et peatselt rajatakse mõneastmelisele trepile ratastel kergliiklejate jaoks mõeldud kaldtee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles