Viimsis avati Pärnamäe kergliiklustee

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel avati Viimsis 2,2 kilomeetri pikkuse Pärnamäe kergliiklusetee, mis ulatub Aiandi tee ja Lubja tee ristmikust kuni Pärnamäe tee raudtee ülesõiduni.


Tee maksumuseks kujunes 1,1 miljonit eurot ning selle avasid regionaalminister Siim Kiisler, Pirita linnaosa vanem Tiit Terik ning Viimsi vallavanem Haldo Oravas.

«Maju on Eestis viimaste aastate jooksul palju ehitatud. Nüüd tuleb rohkem mõelda sellele, kuidas luua majade vahel paremad ühendused. Tuleb mõelda, kuidas see liikumine inimestele võimalikult turvaliseks ja mugavaks teha. Korralik kergliiklusteede võrgustik on siin oluline osa lahendusest,» ütles Kiisler.

Tema sõnul on sellised piirkonnad nagu Viimsi, mis asuvad keskuste lähedal ja on viimaste aastatega väga kiiresti elanike arvu kasvatanud, silmitsi terve rea spetsiifiliste probleemidega. „Seetõttu on ka riigi kohus neid vajadusel aidata, ka see on osa meie regionaalpoliitikast,“ ütles Kiisler.

«Kui räägitakse regionaalsetest toetustest, regionaalpoliitikast, siis tihti räägitakse ikka sellest, et toetame ikka neid kohti, kus inimesi vähemaks jääb. Kindlasti on ka see oluline. Kuid ma arvan, et vähemalt sama oluline on toetada neid kohti, kuhu inimesi juurde tuleb. Kus inimesed vajavad erinevaid avalikke teenuseid, transporti, liikumisvõimalusi ja kõike muud. Ka see on regionaalpoliitika ja siin on näide ühest regionaalsest toetusprogrammist, millest kohalik omavalitsus on toetust küsinud, kõik selle korraldanud ja ka kasu saanud. Ma loodan, et selle tee kasutus saab olema mugav ja kõigile meelepärane,» lausus minister..

Oravase sõnul valmis kergliiklustee ELi rahastuse toel Harjumaa kergliiklusteede võrgustiku rajamise raames. «Loodame, et Tallinn täidab oma lubaduse ehitada selle aasta jooksul valmis puuduv kergliiklustee osa, mis ühendaks valminud Pärnamäe tee Randvere kergliiklusteega. Viimsis on tänaseks väljakujunenud terviklik kergliiklusteede võrgustik ning nii viimsilased kui ka tallinlased saavad suurema osa aastast, kui ilm on sobiv, sõita nii jalgrataste kui ka rulluiskudega sisuliselt Viimsile tiiru peale,» märkis Oravas.

Abivallavanem Endel Lepik lisas, et sel aastal tahetakse ELi toetuste abil veel renoveerida Ranna tee ning ehitada valmis kergliiklustee alates raudtee ülesõidust kuni Miiduranna teeni, et tagada turvaline tee kergliiklejatele. «Viimsilaste hulgas on tervisesport väga populaarne, mistõttu kogu poolsaart hõlmav kergliiklusteede võrgustik on hädavajalik,» kinnitas Lepik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles