Koolikoha kinnitamise tähtaeg saabus

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Täna saabub tähtaeg sügisel Tallinnas 1. klassi mineva lapse koolikoha kinnitamiseks, seejärel saavad vabanevatele kohtadele soovijad kandideerida.

Hiljemalt keskööks tuleb vanematel, kes lapsele pakutud koolikoha soovivad vastu võtta, see koht e-koolis kinnitada.

Haridusameti koolimääramise komisjoni juht Meelis Kond ütles, et peaaegu igas koolis on veel vähemalt üksikuid vabu kohti.

Näiteks Tallinna 21. kooli ette nähtud 119 kohast on siiani 4-5 kinnitamata, ka Nõmme rahvarohketes Rahumäe põhikoolis pole 101 kohast kinnitatud 13-14, Nõmme põhikooli 71-st on veel vabad kümmekond. «Ometi on need reaalsed õpilased, neil on taotlused esitatud, aga võib-olla on muud valikud eelistatud või teevad tõesti kinnitamise viimasel hetkel,» ei osanud Kond põhjust öelda.

Kõige enam 1. klasse moodustatakse Tallinna koolidest ilmselt Läänemere gümnaasiumis ja Linnamäe vene lütseumis, kuhu on kohti loodud vastavalt 120 ja 125 last. Rahvarohkemad on ka 21. kool (119 last), Pelgulinna gümnaasium (115), samuti nimetatud Rahumäe põhikool.

Kond ütles, et praktika näitab, et igal aastal on veel koolide vahel liikumist isegi kooliaasta algul. Lõplik seis saab selgeks 10. septembriks, kui koolikoosseisud kinnitatakse hariduse infosüsteemis EHIS.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles