Kohus saatis joobes rooli istunud mehe 16 kuuks vangi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber
Arestikamber Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Harju maakohus mõistis eile 26-aastase Aleksandr Kuliši süüdi mootorsõiduki joobes juhtimises ja karistusest kõrvalehoidmises ning määras talle koos varasema kandmata karistusega kokku ligi 16 kuu pikkuse vangistuse.

Politseipatrull tabas alkoholijoobes Kuliši sõiduauto Ford Escort roolist tänavu 20. jaanuari öösel kella 4.20 ajal Tallinnas Kärberi tänaval.

Korrakaitsjad tegid kindlaks, et mehel polnud ka juhiluba, sest kohus oli selle talt juba eelmise aasta kevadel joobes juhtimise eest ära võtnud.

«Kui politsei auto kinni pidas, siis ronis Kuliš tagaistmele ja eitas juhtimist, kuid tunnistajad kinnitasid, et ta oli roolis. Alles nüüd kohtus võttis ta süü omaks,» rääkis Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Marika Reintop. 

Kuna Kulišit oli varem mitu korda kriminaalkorras karistatud, siis võttis kohus mehe prokuröri taotlusel 21. jaanuaril vahi alla, et ta ei saaks õigusrikkumisi jätkata.

Muu hulgas on kohus meest kaks korda karistanud mootorsõiduki joobes juhtimise eest ja kaks korda ka karistusest kõrvalehoidmise eest.

Nimelt istus Kuliš autorooli, kuigi kohus oli talt lisakaristusena juhtimisõiguse ära võtnud.

Kohus mõistis Kuliši eile süüdi mootorsõiduki joobes juhtimises ja karistuse kandmisest kõrvalehoidmises ning määras talle aastase vangistuse, millest arvati lühimenetluses maha üks kolmandik.

Sellele lisandub varasem kandmata karistus seitse kuud ja 27 päeva. Samuti tuleb tal tasuda sundraha ja menetluskulud kokku 675 eurot.

Põhja prefektuuri liiklusjärelvalve talituse juht Elari Kasemets nentis, et purjuspäi rooli istumine on väga tõsine seadusest üleastumine.

«Joobes juht võib suure tõenäosusega teha viga või tappa kaasliikleja. Kui inimene ei saa oma eksimuse raskusest aru ning istub purjuspäi korduvalt rooli vaatamata juba saadud karistustele, tuleb ta võimalikult pikaks ajaks liiklusest kõrvaldada, kuna ta on ohtlik teistele liiklejatele,» märkis Kasemets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles