EBSi rektoriks sai professor Arno Almann

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Almann
Arno Almann Foto: Estonian Business School

Estonian Business Schooli (EBS) laiendatud nõukogu ja juhatus valisid neljapäeval kõrgkooli uueks rektoriks seni EBSi rektori kohusetäitjana töötanud professor Arno Almanni.

Almanni ametiaeg rektorina algab 1. septembril ning kestab viis aastat, teatas EBS BNSile.

EBSi asutaja ja rektori valimiskogu esimehe Madis Habakuke sõnul sai rektori valikul määravaks eelkõige silmapaistva juhtimiskogemuse olemasolu. «Arno Almanni viimased kuus kuud EBSi rektori kohusetäitjana on tõestanud tema sobivust nii meeskonna kui ka kogu organisatsiooni juhina. Samuti pidasime oluliseks tema kuue aasta pikkust kogemust kõrghariduse hindamise eksperdina kõrghariduse kvaliteediagentuuri hindamisnõukogus,» lausus Habakuk.

Professor Arno Almanni sõnul on tema eesmärk EBSi rektorina jätkata kõrgkooli juhtimist rahvusvahelistumise suunal. «EBS on Eesti ainus eraülikool tänu sellele, et oleme spetsialiseeritud ülikoolina taganud kõrghariduse andmisel nõuetekohase kvaliteedi ja arendanud seda toetavat teadustööd. Rektorina on minu eesmärgiks EBSi väärtusi ja ärihariduse kvaliteeti hoida ning aidata kaasa üliõpilaste rahvusvahelisel tööjõuturul edu saavutamisele. Selleks peab EBS arendama koostöösidemeid Eesti ja välisriikide parimate ülikoolidega ning tegema veelgi tihedamat koostööd nii kohalike kui rahvusvaheliste juhtivate ettevõtetega,» rääkis Almann.

EBSi senine rektor Peeter Kross lahkus mullu 16. novembril tervislikel põhjustel omal soovil ametist. Peeter Kross asus EBSi rektoriks 2008. aasta märtsi lõpus ning tema viieaastane ametiag kestnuks 2013. aasta kevadeni.

Arno Almann on sündinud 22. oktoobril 1950. 1970.-1980. aastail töötas ta juhtivatel ametikohtadel kommunistliku partei liinis. 1973-1975 oli ta ELKNÜ Tartu linnakomitee sekretär, 1976-1984 EKP Tartu linnakomitee osakonnajuhataja ja sekretär, 1984-1988 ELKNÜ keskkomitee esimene sekretär ning 1988-1990 Eesti NSV ülemnõukogu presiidiumi osakonnajuhataja ja sekretär.

Doktoritöö kaitses ta Tallinna tehnikaülikoolis 1999. aastal. Almann on töötanud Euroopa Liidu ja Maailmapanga rahvusvahelise eksperdina Kesk- ja Ida-Euroopa ning Kesk-Aasia riikides.

Almann töötab EBSis 1997. aastast. Alates 2000. aastast on ta EBSi õiguse ja avaliku halduse õppetooli juhataja ja korraline professor, keda on korduvalt üliõpilaste poolt valitud parimaks õppejõuks. EBSi rektori kohusetäitjaks sai Almann mullu detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles