3200st puhuma pandud sõidukijuhist tuvastati joove vaid üheteistkümnel

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ja Helsingi sadamas pandi kahe päeva jooksul puhuma 3231 sõidukijuhti, kellest vaid üheteistkümnel avastati alkoholijoove.

«Ohutuse seisukohast vaadatuna on kas või üks joobes juht liikluses liiast,» kommenteeris politsei- ja piirivalveameti liiklusametnik Jaanus Tents. «Kui aga vaadata kontrollitud sõidukijuhtide arvu ja suhteliselt väikest alkoholi tarvitamise tunnusega juhtide arvu, siis võime öelda, et politseioperatsioon läks hästi ja tulemustega võime jääda rahule.»

6.-7. juunil toimus rahvusvaheline politseioperatsioon Tallinna ja Helsingi sadamates, kus kontrolliti kõiki laevadelt saabuvaid sõidukeid ja sõidukijuhte.

Politseioperatsioonis osalesid lisaks PPA liiklusbüroo ametnikele, märulipolitseinikud, Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse, piirivalve, maksu- ja tolliameti ja Tallinna sadama töötajad. Politseioperatsioonist võtsid osa ka sisekaitseakadeemia esimese kursuse kadetid ja nende õppejõud.

Kontrolliti peamiselt sõidukijuhtide kainust ja ka seda, kas laevadelt maha tulevate sõidukite seas on ka varastatud autosid või kaupa.

Korraga oli Tallinna sadamas väljas üle 60 ametniku, kahe päeva peale kokku 140. Helsingi sadamas tegi soomlastega koostööd kaks Eesti politseinikku.

Esimesel päeval kontrolliti 2175 sõidukijuhti, nende seast avastati 7 alkoholi tarvitamise tunnustega juhti.

7. juunil oli kella 14.00 seisuga kontrollitud 1056 sõidukijuhti, neist 4 oli alkoholi tarvitamise tunnustega ja 1 juhtimisõiguseta. Lisaks avastati üks tagaotsitav sõiduk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles