Opositsioon süüdistab Loksa linnapead onupojapoliitikas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maavanem Värner Lootsmann.
Harju maavanem Värner Lootsmann. Foto: Peeter Langovits.

Loksa linna sotsiaaldemokraatide esindajad pole rahul sellega, et Loksa linnapea Helle Lootsmann määras sihtasutuse Loksa Sport nõukogu liikmeks oma abikaasa, Harju maavanema Värner Lootsmanni.


«On lubamatu, et kohalikust omavalitsusest tehakse perekonnafirma, kus sugulased pannakse erinevatele töökohtadele. Sellised juhtumid, kus naine - linnapea määrab oma maavanemast mehe sihtasutuse nõukokku - peavad olema täiesti välistatud. See karjuv asjaolu näitab seda, et korruptsioonivastaste seaduste jälgimise järelvalve on meie riigis puudulik,» ütles sotsiaaldemokraatliku erakonna Loksa osakonna esimees Oleg Gogin.

Ta selgitas, et eelmisel aastal sõlmis Loksa linn Riigi Kinnisvara ASiga Loksa 1. keskkooli ujula rendilepingu 32 aastaks, mille üürisumma ulatub 119 miljoni kroonini. Ujula haldamiseks asutas Loksa linnavolikogu eelmise aasta juunis sihtasutuse Loksa Sport, mille nõukogu liikmete töötasu suuruse määrab Loksa linnavalitsus.

«Loksa omavalitsus on juba ammu pööratud Keskerakonna parteikantsiks, kus linna arengu asemel on ehitatud eelarvest rahastatav valitsemisstruktuur, mille eesmärgiks on tagada Keskerakonna võit kohalikel valimistel. Valdav enamus linnaasutuste juhtidest kuuluvad Keskerakonda, nende alluvad on aga sunnitud oma ülemuste käske täitma,» süüdistas Gogin.
Harju maavalitsuse avalike suhete nõunik Kaarel Kose ütles Postimees.ee'le, et paraku on Gogini süüdistused ebatäpsed. «Esiteks tegi ettepaneku määrata Värner Lootsmann sihtasutuse liikmeks Loksa Spordi nõukogu. Teiseks ei saa nõukogu liikmed oma töö eest tasu ja tegemist on pigem missioonist kantud tegevusega,» ütles Kose.

Ka Loksa linnapea Helle Lootsmann kinnitas Postimees.ee'le, et sihtasutuse Loksa Sport nõukogu liikmed nimetab linnavalitsus oma korraldusega, mitte linnapea. «Ka ei teinud ettepanekut nimetamiseks mitte linnapea vaid sihtasutuse nõukogu esimees,» lausus Helle Lootsmann.

«Arvestades kodanik Gogini aktiivsust, jääb linnavalitsus ootama tema uusi avastusi. Mul on siin tänagi kaks temaga seotud kohtumäärust laual. Alates sellest ajast, kui Gogin kaks ja pool aastat tagasi võimu juurest eemaldati, pole ta muud teinud kui linnavalitsuse peale kaevanud,» ütles Lootsmann Postimees.ee'le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles