Trammi- ja trollibussikoondis kuulutab välja trammihanke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. liinil asendatakse vanad trammid uute vastu.
4. liinil asendatakse vanad trammid uute vastu. Foto: Andres Haabu

Tallinna trammi- ja trollibussikoondis (TTTK) kuulutab lähipäevil välja riigihanke trammiliinile 4 viieteistkümne uue trammi ostuks.

Hanke kogumaksumus on umbes 45 miljonit eurot. Trammide eest tasub riik majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kaudu.

Uute trammide ostmise riigihanke komisjoni esimehe Jüri Malkeni sõnul alustas komisjon tööd juba 2011. aasta juulis ning praegu on heameel tõdeda, et vähem kui aastaga on hankemenetluse ettevalmistamisega hakkama saadud. «Ma tänan siinkohal kõiki komisjoni liikmeid tehtud töö eest,» ütles TTTK tehnikadirektor Malken.

Eesti ja Hispaania sõlmisid mullu kokkuleppe CO2 saastekvoodi müügiks, millega muuhulgas kavandati meetmed ühistranspordi arendamiseks Tallinnas.

Kuna tramm on keskkonda kõige vähem saastav ühistranspordiliik ja trammi käitamiseks on võimalik kasutada taastuv- ja keskkonnasõbralikku energiat, tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Tallinnale ettepaneku rekonstrueerida täies ulatuse trammiliin 4 Tondi- Ülemiste, ehitada uued alajaamad ning osta 15 uut trammi. Liini taristu rekonstrueerimine läheb maksma ligi 19 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles