Edgar Savisaar jäi taas lubatud kiiruse ületamisega vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Pm

Kella 9.55 ajal mõõtis Ida-Harju jaoskonna politseipatrull Tallinna-Narva mnt 10,8. kilomeetril Edgar Savisaare juhitud auto kiiruseks 84 +/-3 km/h. Kiirusepiirang on antud teelõigul seoses teetöödega 50km/h.

Savisaarele koostati sündmuskohal väärteoprotokoll, juhtumit menetleb edasi Põhja prefektuuri liiklusmenetlustalitus.

Linnavalitsuse pressikonverentsil möönis Savisaar, et talle tõepoolest koostati väärteoprotokoll. «Igal juhul olen ma esimest korda sellises seisus, kus ma kaalun asja vaidlustamist. Varem ma seda kunagi teinud ei ole. Seekord mul on selleks põhjust, nii et räägime sellest kuu aja pärast edasi,» ütles Savisaar ajakirjanikele.

Väärteoprotokoll koostati liiklusseaduse § 227 lõige 2 alusel: mootorsõidukijuhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest 21–40 kilomeetrit tunnis. Selle eest võib karistada rahatrahviga kuni 100 trahviühikut või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.

Menetluse käigus on menetlusalusel isikul 15 päeva aega esitada oma vastulauseid, täiendavaid materjale vms. Seejärel 30 päeva möödudes saab ta kätte oma otsuse.

Edgar Savisaar ületas teadaolevalt viimati kiirust mullu septembris, kui ta sõitis Tallinna-Narva maanteel lubatust 47 km/h kiiremini. Põhja prefektuur määras Savisaarele kihutamise eest karistuseks trahvi, mille suurus jäi 1000 euro piiresse.

Savisaar ületas kiirust ka 2007. aastal, kui ta peatati Lääne-Virumaal Vihula vallas. Ida prefektuuri Rakvere politseiosakond tegi otsuse, millega määras Savisaarele kiiruseületamise eest 3900 krooni trahvi ja võttis kolmeks kuuks juhiload ära.

1999. aastal ületas Savisaar Tallinnas Peterburi teel lubatud sõidukiirust 27 kilomeetriga tunnis ja sai selle eest 1230 krooni trahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles