Ekspressbusside pilet läheb septembrist odavamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. septembrist maksab ekspressbussi pilet sama palju kui tavaline bussipilet.
1. septembrist maksab ekspressbussi pilet sama palju kui tavaline bussipilet. Foto: Uwe Gnadenteich

Koos Tallinna ühissõidukite piletisüsteemi uuendamisega hakkavad ekspressbussides kehtima samasugused piletihinnad, mis teisteski bussides.


«Nimetagem seda vähendatud peatuste arvuga bussiliiniks. Ekspressbussid veavad inimesi linna kaugematest piirkondadest kesklinna sama kiiresti, kui tavabussid linnale lähemal asuvatest peatustest. Ekspress jääb ikka ekspressiks, ega me ei hakka sellepärast ekspressliinidele peatusi juurde tegema, et hind odavamaks läheb,» ütle transpordiameti juhataja Andres Harjo.

«Ekspressbussi piletihind on paljude inimeste jaoks tundlik teema. Kui me saame sügisest enamuse inimesi linna kaugematest otstest ekspressiga sõitma, siis teiste bussidega jäävadki sõitma need, kes tahavad kaks kuni neli peatust sõita. Oleme selleks valmis, et ekspressliinidele tuleb mahtu juurde anda ja võibolla on isegi võimalus selle arvelt mõne tavaliini veomahtusid vähendada,» rääkis Harjo.

Seda on väga raske ette ennustada, mismoodi sõitjad ekspressi piletihinna languse puhul ümber jagunevad. «Meil on mingi versioon olemas, aga sellist asja on väga raske uurida. Kui inimeste käest küsida, siis kõik on ekspressist huvitatud, aga tegelikkus võib teistsuguseks kujuneda.»

Nendel, kes praegu igapäev ekspressliinidega sõidavad, pole Harjo sõnul vaja sügisel busside ülerahvastatust karta. «Kui vaja on, siis paneme ekspressidele veomahtu juurde, aga sügisel ei ole ju kuskilt suurt sõitjate hulka juurde tulemas. Lihtsalt senised sõitjad jaotuvad ekspress- ja tavaliinide vahel veidi ümber ja me oleme valmis liinide mahtusid operatiivselt ümber planeerima,» lubas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles