Trammijuht jäi liiklusõnnetuse põhjustamises ringkonnakohtus süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm.
Tramm. Foto: Toomas Huik

Tallinna ringkonnakohus jättis lõppeval nädala süüdi trammijuhi, keda maakohus karistas raske liiklusõnnetuse põhjustamise eest tingimisi vangistusega.

Kui 50-aastase Valeria kaitsja leidis, et tema kliendi süü on tõendamata ja ta tuleks õigeks mõista, siis ringkonnakohus leidis, et maakohtu süüdimõistva otsuse muutmiseks puudub alus.

Harju maakohus mõistis tänavu märtsi alguses Valeria süüdi ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises ning määras talle kaheksa-kuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Lisaks tuleb naisel tasuda kaitsjatasu hüvitamiseks, sundrahaks, ekspertiisikulu katteks ning kannatanu transpordi hüvitamiseks kokku ligi 1170 eurot.

Valeria tööandjalt Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise ASilt mõistis kohus kannatanu kasuks välja 1200 eurot.

Harju maakohus arutas Valeria kaasust juba teistkordselt, kuna Tallinna ringkonnakohus tühistas esimese süüdimõistva lahendi ja saatis süüasja tagasi Harju maakohtusse uueks arutamiseks.

Tunamullu oktoobris mõistis maakohus varem kriminaalkorras karistamata Valeriale lühimenetluse korras kaheksakuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga ning lisakaristusena võttis temalt üheks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse. Ühtlasi tuli naisel kohtuotsusel tasuda kannatanule moraalse kahju hüvitamiseks 20.000 krooni väärtuses eurosid ja hüvitada menetluskulud.

Raske õnnetus juhtus 2009. aasta 26. veebruari hilisõhtul kella 23.14 ajal Põhja-Tallinnas Sepa trammipeatuses, kus Valeria ei märganud trammi siseneda soovinud eakat meest ning sulges uksed liiga vara. Trammi liikuma hakates libises uste vahele kinni jäänud mees jalgupidi trammi alla ning kaotas mõlemad jalalabad.

Juhtunu uurimisel selgus, et trammijuht ei olnud piisavalt hoolas ega vaadanud tahavaatepeeglisse veendumaks, et trammi uste sulgemine ja ühissõidukiga liikuma hakkamine on ohutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles