ERR: politsei tabas Tallinna kesklinnas reidi käigus mitu narkoärikat

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstlad.
Süstlad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Põhja prefektuuri narkopolitsei neli päeva kestnud operatsioon tänavamüüjate tabamiseks Tallinna kesklinnas tõi kahtlustuse suures koguses narkootilise aine omamise ja vahendamise eest neljale inimesele, kes kõik olid varem kriminaalkorras karistatud.

Põhja prefektuuri narkopolitsei juht Kaido Kõplas selgitas, et politsei mõtleb pidevalt, kuidas narkovastast võitlust efektiivsemaks muuta, kuid Kõplas tõdes, et igal tasandil nad võidelda ei suuda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Teoreetiliselt efektiivne oleks see siis, kui me teeks ennetustööd, võitleks tänavanarkomaaniaga, müüjatega, tootjatega, maaletoojatega, igal tasandil. Kindlasti väheneksid siis ka varavastased kuriteod, isikuvastased kuriteod, efekt oleks suur,» ütles Kõplas.

Fentanüüli tarvitav narkomaan vajab päevas ainet 25 euro eest, lihtne arvutus näitab, et süstivate narkomaanide nõndanimetatud aastakäive ulatub tublisti üle 100 miljoni euro, mis tuleb aga meie taskust, sest enamasti hangitakse vajaminev raha varguste teel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles