Kohus saatis mehed väljapressimise eest reaalselt vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis kaks meest ehitusäri ajanud endiselt vanglakaaslaselt sadade tuhandete kroonide väljapressimise eest reaalselt vangi.

Kohus mõistis Ilgam Ragimovi süüdi väljapressimises ning tulirelva ja laskemoona omamises ning Vladimir Osmerko väljapressimises ja karistas mõlemat meest nelja-aastase vangistusega.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi alustasid Ragimov ja Osmerko viimase kunagise vanglakaaslase kimbutamist mullu kevadel.

Ragimovi ja Osmerko küsisid ärimehelt laenu, mida viimane oli nõus ka andma. Seejärel nähes, et tuttaval ettevõtjal raha on, otsustasid Ragimov ja Osmerko käiku lasta uue plaani.

Uurimisandmetel pakuti ärimehele tasuvat tööd metallilõikamise alal ning ettevõtja lubas, et tal on selleks vajalik tööjõud olemas. Siis aga selgus, et töölised polnud nõus ärimehega ühendust võtnud meeste alluvuses töötama ning kaup jäi katki.

Süüdistuse järgi algas mullu 8. mail väljapressimine, mille käigus Ragimov ja Osmerko nõudsid ärimehelt ärajäänud tööotsa eest tekkinud väidetava kahju hüvitamist 400 000 krooni ulatuses.

Süüdistuse järgi ähvardasid väljapressijad ärimehel jalaluud purustada ning jalad läbi tulistada, samuti ähvardati valutekitamisega ka kannatanu lapsi, kui mees ei tasu neile nõutud sadu tuhandeid kroone.

Psüühilisest vägivallast murtud ärimees andiski väljapressijatele 5000 krooni, kuid äreva olukorra jätkudes pöördus mullu 26. mail abi saamiseks politseinike poole.

Politseinikud võtsid arvatavad väljapressijad jälgimise alla ning mullu 5. juunil nad vahistati.

Läbiotsimisel leidsid politseinikud Ragimovi Maardu korterist ebaseadusliku Parabellumi püstoli koos laskemoonaga, samuti tsiviilkäibes keelatud vintpüssipadruni. Osmerko juurest leiti aga kurjategijate seas populaarne pesapallikurikas.

Kohtuvaidluses nõudis Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu meestele kuueaastast vanglakaristust. Advokaadid palusid oma kaitsealused nende süü tõendamatuse tõttu õigeks mõista.

Ragimovi kaitsja vandeadvokaat Sven Sillar teatas esmaspäeval pärast kohtuotsust, et vaidlustab selle kindlasti Tallinna ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles