Tallinn paneb magusaimad taksopeatused oksjonile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Tallinnas
Taksod Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsuse kinnitab ülehomsel istungil Viru väljaku ja Suur-Karja tänava taksopeatuste üürile andmiseks korraldatava avaliku kirjaliku enampakkumise tingimused.


Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul tuleneb taksopeatuste üürile andmine vajadusest tõsta linna haldussuutlikust taksonduse korrastamisel. «Ühtlasi tagab taksopeatuste rentimine klientidele senisest kontrollituma ja seega turvalisema teenuse. Kuna Tallinna eesmärgiks on pidevalt parandada taksoteenuse kvaliteeti, siis on kõnealune tegevus kindlasti üheks konkreetseks meetmeks selle sihi saavutamisel,» vahendas Raepress abilinnapea sõnu.

Korralduse eelnõu kohaselt on Suur-Karja tänava taksopeatuse avaliku kirjaliku enampakkumise alghind 15 000 krooni kuus ja Viru tänava taksopeatuse enampakkumise alghind 21 000 krooni kuus.

Suur-Karja tänava taksopeatuse pindala on 90 ruutmeetrit ja sinna mahub viis sõidukit. Viru tänaval asuva Viru väljaku taksopeatuse pindala on 155 ruutmeetrit ja sinna mahub kliente ootama seitse taksot.

«Meie visiooni kohaselt hakkaksid taksopeatustes seisma ja kliente teenindama vaid pealinna parimad taksod, mistõttu saaksid linlased ja linna külalised juba sellega arvestada, et taksopeatusest võetud takso osutab usaldusväärset, mugavat ja igati tasemel taksoteenust. See tõstaks nii Tallinna taksonduse kui ka linna mainet tervikuna,» lausus Mutli.

Pakkumises osaleja peab omama vähemalt 30 kuni viie aasta vanust taksot, mille pagasiruumi maht on minimaalselt 400 liitrit või kirjalikku lepingut vähemalt 30 taksojuhiga, kes vastavad samadele tingimustele ja kelle autod kannavad pakkuja kaubamärki.

Samuti peavad pakkuja taksod olema varustatud kaardimakse terminaliga ning neis peab olema kasutusel dispetšerside. Ühelgi pakkuja heaks töötaval taksojuhil ei tohi olla ühtegi kehtivat haldus-, väärteo- ega kriminaalkaristust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles