Jõelähtme vald võimaldab lasteaiatöötajatele pikema puhkuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Jõelähtme vald otsustas võrdsustada lasteaiatöötajate võimalused puhkamiseks koolide personaliga.


«Selleks andis vallavalitsus lasteaedade direktoritele õiguse 2012. aasta suveperioodil anda koolieelsete lasteasutuste töötajatele täiendavaid puhkepäevi, pedagoogidele 14 kalendripäeva ja lasteaia toetavale personalile seitse kalendripäeva,» rääkis Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja.

Seega pikeneb lasteaiatöötajate tasustatavate puhkepäevade arv võrdseks kooliõpetajate omaga: lasteaedade pedagoogidel kokku 56 ja toetaval personalil 35 kalendripäevani, mis on võrdne kehtiva koolitöötajate puhkusepäevade määraga.

Andrus Umboja sõnul väärivad koolide ja lasteaedade töötajad võrdseid töötingimusi ja täiendavate puhkepäevade andmine on üks samm selle saavutamiseks «Korralduslikult toimib meil juba aastaid süsteem, kus lasteaiad on juulis kollektiivpuhkusel ja suletud. Juuni lõpus ja augusti alguses on rühmade täitumus olnud madal ja lisapuhkepäevi võimaldab anda pooltäitunud rühmade kokkupanek,» lausus vallavanem.

Kogu korraldusliku poole kooskõlastasid lapsevanemad, lasteaiad ja vallavalitsus omavahel. Rühmad pannakse kokku ja töötajate puhkusepäevi pikendatakse sel aastal katseliselt. Kui sarnane töökorraldus on kõigile osapooltele sobiv, siis jätkatakse sarnaselt ka järgmistel aastatel. Rahalisi lisakohustusi see vallale kaasa ei too.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles