Kolleegid kahtlustavad konstaablit pettuses

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei peamaja Tallinnas.
Politsei peamaja Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Põhja politseiprefektuuri varavastaste kuritegude talituse töötajad kahtlustavad avariitalituse konstaablit kindlustuskelmuses ja valeavalduse tegemises.


Esmaspäeval, 16. veebruaril, helistas Põhja prefektuuri avariitalituse konstaabel politsei juhtimiskeskusesse ja teatas oma kaubiku vargusest. Alustatud kriminaalmenetluse käigus jõudsid aga Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud mõne päeva jooksul tõdemuseni, et tegemist on valeavaldusega. Praeguseks on mees oma vääritu teo ka ise üles tunnistanud, teatas Põhja Politseiprefektuuri pressiesindaja Martin Luige.

Põhja politseiprefekt Elmar Vaher ütles, et on sügavalt nördinud majanduslikesse raskustesse sattunud kolleegi käitumise pärast. Ta lisas, et politseinik peab suutma mundrile vääriliselt käituda ka isiklikult raskel ajal ning päris kindlasti ei saa kuidagi leppida politseiniku tahtliku seaduserikkumisega.

«Paljudel meist tuleb raskel ajal hakkama saada vähemaga, kui harjunud oleme, kuid hätta jäädes tuleb lahendusi otsida seaduslike võimaluste hulgast. Praegu kahtlustame politseinikku tahtliku kuriteo toimepanemises, millele ei saa olla mingit õigustust,» ütles Vaher.

Tänaseks on 26-aastane konstaabel töölt vabastatud ning talle on esitatud kahtlustus kindlustuskelmuses ja valeütluste andmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles