Rahvuslased jagavad homme Tammsaare pargis suppi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare park.
Tammsaare park. Foto: Peeter Langovits.

Tartu Rahu Põlistamise Selts korraldab 24. veebruari keskpäeval Tammsaare pargis kõnekoosoleku, Eesti Rahvuslik Liikumine jagab pisut hiljem sealsamas sooja suppi.

«Tasub meenutada, et ka praegune Eesti president on korduvalt toetanud Tartu rahu järgsest riigipiirist taganemist. Selle, põhiseadusvastase sammu astumist pooldas Toomas Hendrik Ilves juba siis, kui oli veel Euroopa Parlamendi liige,» lausus Tartu Rahu Põlistamise Seltsi juhatuse liige Tõnu Kalvet.

Ta lisas, et moeasjaks on saanud rääkida majanduskriisist, aga Eestis on peale selle veel eetiline, demograafiline, põhiseaduslik, poliitiline ja valitsemiskriis, sest Eestit juhivad võõrvõimude käsilased, kelle hulgas on ENSV-aegseid kommuniste aasta-aastalt aina rohkem.

Rahvuslased ootavad kõnekoosolekule kõiki eestimeelseid inimesi. Need, kellel midagi öelda on ja kes oma kõnelemissoovist aegsasti korraldajatele teada annavad, saavad Tammsaare pargi üritusel ka sõna.

Eesti Rahvuslik Liikumine (ERL) jagab Vabariigi aastapäeva puhul Tammsaare pargis alates kella 14 kõigile soovijatele tasuta kuuma hernesuppi ning annab rinda sinimustvalge lindi.

«Otsustasime praegusel majanduslikult raskel ajal mitte teha oma liikmetele pidulikku vastuvõttu nagu eelmisel aastal, vaid jagada oma rahvaga lihtsat söögipoolist. See pole traditsiooniline supiköök, vaid soov jagada oma rõõmu ja tänutunnet omariikluse üle oma rahvaga,» selgitas ERL juht Martin Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles