Joomakaaslase tapja sai pika vanglakaristuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Vasko kohtusaalis. Kaader Reporter.ee videost.
Vitali Vasko kohtusaalis. Kaader Reporter.ee videost. Foto: Reporter.ee

Harju maakohus mõistis täna pikaks ajaks vangi Vitali Vasko, kes möödunud aasta 14. oktoobril Harjumaal inimese surnuks peksis.


Süüdistuse kohaselt peksis varem kaks korda kriminaalkorras karistatud Vitali Vasko 63-aastast Gennadi Fedulinit nii käte kui jalgadega. Ohvrile tekitati hulgaliselt luumurde ja muid vigastusi, mille tagajärjel kannatanu suri sündmuskohal, vahendas Reporter.ee.

Möödunud aasta 14. oktoobril võtsid Saue vallas Ääsmäe külas taluvalvurina töötanud Vasko ja Gennadi Fedulin viina. Jooming lõppes aga suure tüli ja traagilise arveteklaarimisega. Fedulini surnukeha leiti 15. oktoobril ja Vasko peeti tapmises kahtlustatavana kinni 8. detsembril.

Vasko tunnistas kohtus ühist joomingut ja kaklust, kuid tapmises end süüdi ei tunnistanud. Vasko kaitsja leidis, et tema kaitsealuse süü tuleks ümber hinnata eluohtlike kehavigastuste tekitamiseks ja ettevaatamatusest surma põhjustamiseks ja mõista talle kergem karistus. Kohus oli siiski teist meelt ja joomakaaslase tapja peab järgmised 11 aastat ja kaks kuud vanglaseinte vahel veetma.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles