Lasnamäele hakatakse golfiväljakut kavandama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golfiväljak.
Golfiväljak. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus kavatseb anda Tallinna spordi- ja noorsooametile ülesande asuda ette valmistama munitsipaalgolfiväljaku rajamist Lasnamäele Tondiraba asumisse.

Linnavalitsuse otsuse eelnõu kohaselt tuleb spordi- ja noorsooametil koostada 15. augustiks lähteülesanne Alvari tänav 39 / Mustakivi tee 21 kinnistule linna golfiväljaku eskiisprojekti koostamiseks.

Linnaplaneerimise amet valis koostöös Tallinna linnavaraameti, keskkonnaameti ning spordi- ja noorsooametiga nimetatud ala golfiväljaku asukohaks, olles eelnevalt põhjalikult kaalunud erinevaid võimalikke asukohavariante. Valiku käigus hinnati muuhulgas golfiväljaku rajamisega kaasnevaid keskkonnamõjusid.

Koostöö tulemusena jõuti ühisele seisukohale, et piisava suurusega maa-ala Tallinna täismõõtmelise golfiväljaku rajamiseks on olemas ainult Väo karjääri alal. Sinna golfiväljaku rajamist saab aga kavandama hakata alles pärast seda, kui kaevandamine on lõppenud ning ala on rekultiveeritud.

Mujal golfiväljaku rajamiseks sobilikku vajaliku suurusega terviklikku linnale kuuluvat maa-ala ei ole. Seetõttu tuleks seniks kaaluda Tondiraba põhjaossa vähendatud mahus golfiväljaku rajamise võimalikkust.

Alvari 39 / Mustakivi tee 21 kinnistu pindala on 25,2 hektarit ning maakasutuse sihtotstarve on sotsiaal- ja üldkasutatav maa. Lasnamäe elamualade üldplaneeringu kohaselt moodustab see maaüksus ühe osa Lasnamäe elamualasid läbivast rohekoridorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles