Kontaktivaba sõidukaardi katsetamine algab augustis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad kompostrid kaovad varsti ühissõidukitest.
Vanad kompostrid kaovad varsti ühissõidukitest. Foto: Margus Ansu

Tallinna paljudesse ühissõidukitesse on juba paigaldatud validaatorite ehk tulevaste kontaktivabade sõidukaartide kontrolliseadmete alused, kuid kogu süsteemi proovimine algab plaani järgi augusti lõpus ning 21. septembriks peab kõik töökorras olema.

Tallinna transpordiameti arenguosakonna projektijuht Tiit Laiksoo ütles Postimehele, et kui alused on paljudesse bussidesse, trollidesse ja trammidesse tõesti juba paigaldatud ning neid tuleb üha juurde, siis validaatoreid veel ei paigaldata. Põhjus on proosaline – mittetöötav seade on hea sihtmärk vandaalidele, kes hakkavad neid seadmeid kohe näppima.

«Kogu eeltöö tehakse aga praegu ära,» mainis Laiksoo. «Paigaldatakse validaatorite alused, vahetatakse välja ühissõidukite pardaarvutid, pannakse paika printerid ja sidemodemid ning veetakse vajalikud juhtmed. Augustis peame hakkama kogu seda süsteemi testima.»

Ta lisas, et validaatorite paigaldamine ja ühendamine käib kiiresti ning ühes ühissõidukis võtab see aega umbes veerand tundi, kui mingeid tõrkeid ei teki. Validaatorid paigaldatakse bussi, trammi või trolli iga ukse juurde.

Laiksoo sõnul on ühissõidukites ka praegu pardaarvutid, kuid need ei ole piisavalt head ning vahetatakse uute vastu välja. Printer on vajalik selleks, et juht saaks ühekordse pileti sõitjale välja trükkida.

Kaks eurot maksva kontaktivaba kaardi valideerimine peaks Laiksoo sõnul aega võtma umbes 0,3 sekundit. Eesmärk ongi see, et ühissõiduki uste juures ei tekiks järjekordi ning kõik sujuks kiiresti. Ka kontrolöride töö läheb kiiremaks, sest mupo ametnik ei pea enam kaarti aparaati toppima, vaid paneb selle kontrolliseadme lähedale ning kohe on näha, kas pilet kehtib või mitte.

Peale kontaktivabade piletite kasutuselevõttu jäävad kuni tänavuse aasta lõpuni kehtima ka paberpiletid ning 2013. aasta märtsi lõpuni saab kasutada ID-pileteid. Tuleva aasta aprillist alates on aga Tallinna ühissõidukites võimalik kasutada vaid kontaktivabasid sõidukaarte.

«Loodame, et inimesed hakkavad uuele süsteemile kiiresti üle minema, sest meile (transpordiametile – toim) on sealt laekuv info väga oluline, et ühistransporti senisest paremini ja operatiivsemalt korraldada,» ütles Laiksoo. «Keegi ei pea aga kohe uuele süsteemile üle minema, sest teatud aja kehtivad ka paber- ja ID-piletid.»

Kontaktivaba kaarti saab kasutada 30 päeva kaardina, aga sinna saab laadida ka teatud summa raha, näiteks 10, 20 või rohkem eurot. Viimasel juhul võtab süsteemiga ühendatud validaator iga ühissõidukisse sisenemisel kaardilt sõidu maksumuse maha. Kui inimene paneb pärast sõidukisse sisenemist kaardi teist korda validaatori juurde, siis saab ta pisikeselt ekraanilt näha, millal tal kaart lõpeb või kui suur on tema kaardi kontojääk. Kuukaarti saab pikendada samamoodi kui praegust ID-kaarti ehk siis kas internetis, mobiiltelefonis või kaartide müügikohtades.

«Süsteem töötab veel nii, et kui inimene on oma kaardile mingi summa laadinud ning ta on päeva jooksul mitu sõitu teinud, siis öösel arvestatakse need sõidud päevapiletiks ümber, mis tähendab rahalist säästu,» selgitas Laiksoo.

Puutevabad kaardid on kas nimelised või mitte. Tallinna elanikel on Laiksoo sõnul mõtekas nimeline kaart soetada, sest tallinlastele kehtib teatavasti sõidusoodustus. Väljaspool pealinna elavatel inimestel on aga kasulik nimetu kaart osta ja sinna mingi raha laadida, sest seda kaarti saavad kasutada kõik pere liikmed. Kui mõni inimene enam kaarti ei taha, siis võib ta selle müügikohas ära anda ning saab kaks eurot tagastisrahana tagasi.

«Meie eesmärk on tegelikult rajada üleriigiline ühtne ühistranspordisüsteem, nii et sama kaarti saaks kasutada nii Tallinnas, Tartus kui ükskõik millises teises kohas Eestis,» kinnitas Laiksoo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles