Linnavalitsus eraldab Mustamäel kiriku jaoks krundi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili 9 krunt Mustamäel, kuhu tulevikus kerkib kirik.
Kiili 9 krunt Mustamäel, kuhu tulevikus kerkib kirik. Foto: Kaader TV3 videost

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku seada pühakoja rajamise eesmärgil Kiili tn 9 kinnistule hoonestusõigus Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku kasuks.


Eelnõu kohaselt seatakse Tallinna linna omandis olevale Kiili tn 9 kinnistule EELK kasuks 99 aastaks tasuline hoonestusõigus, vahendas Raepress. Kinnistu pindala on 6641 ruutmeetrit ja maakasutuse sihtotstarve on ühiskondlike ehitiste maa.

EELK konsistoorium pöördus linnavalitsuse poole palvega leida lahendus EELK Mustamäe Maarja Magdaleena koguduse ruumiprobleemidele. Praegu üürib kogudus ruume Mustamäe linnaosavalitsuse hoone soklikorrusel Tammsaare tee 135.

Kirikuhoone on plaanis rajada eeskätt annetuste toel, ehituse sujuvamaks finantseerimiseks luuakse vastav sihtasutus. Hoonestusõiguse seadmise tingimuste kohaselt peab kirikuhoone ehitus algama hiljemalt kolme aasta pärast ning kirik kasutusvalmis olema hiljemalt kümne aasta pärast, arvates linna ja EELK vahel hoonestusõiguse seadmise lepingu sõlmimisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles