Mart Laar: Eesti ei vaja Suur-Maardut

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu juhi Mart Laari sõnul on Tallinna haldusreformi taga soov liita omavahel Tallinn ja Maardu, suurendades sellega Keskerakonna võimalust järgmistel kohalikel valimistel tekkinud Suur-Maardus absoluutne enamus saavutada.

«Kui 1988. aastal laulva revolutsiooni ajal laulis kogu Eesti «Peatage Lasnamäe», siis vaevalt, et suudeti ette kujutada, et vaid veidi rohkem kui 20 aastat hiljem tekib kellegi peas kava Suur-Maardu moodustamiseks, et endale selles kogus igaveseks ajaks igavesti võimu kindlustada,» kirjutas Laar oma blogis.

Tema sõnul pole Tallinna haldusreformi taga mitte soov kohalikku haldust tõsiselt uuendada ning tõhustada, vaid lihtsad poliitilised kaalutlused.

«Ei kao need linnaosade valitsused peale ametlikku ärakaotamist ju kuhugi - Keskerakonnal on oma inimestele ikka tööd vaja anda ning uue nime all läheb kõik endist moodi edasi,» märkis Laar. «Mis aga kaovad senisel kujul, on halduskogud, mille koosseisu hakkab määrama sama seltskond, kes volikogus enamuses. Mingist iseseisvusest, sidemest rahvaga või kontrollist ei saa siis enam juttugi olla.»

Laari väitel ei maksa end segada lasta ka Maardu vastuseisust ühinemisele - kui kõrgemalt poolt käsk antakse, saab ühinemine kiirelt teoks, kirjutab poliitik.

Mart Laar kardab, et kogu see tavainimesele kaugeks jäänud vägikaikavedu kaugendab inimesi veelgi poliitikast.

«Süveneva majandusliku kriisi tingimustes on see ohtlik,» teatas Laar. «Pildid Tallinna volikogu saali täitnud Reformierakonna ja Keskerakonna noorteorganisatsioonide vastasseisust viitasid otsese kokkupõrke võimalusele.»

Laar kutsub üles inimesi rahumeelsusele, sest üksteise vihkamine ei aita Eestit kuidagi edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles