Balthasar ja põhjakonn avasid vanalinna päevad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanalinna päevade esimene päev on teatripäev, mis algas võimsa etendusega Raekoja platsil.


Laupäeval kuulutas kesklinna vanem Mihhail Korb vanalinna päevad avatuks ning seejärel algas Raekoja platsil Saša Pepeljajevi lavastatud etendus «Balthasar ja põhjakonn».

Etenduses olid kokku segatud Friedrich Reinhold Kreutzwaldi muinasjutt põhjakonnast ja Jaan Krossi romaan «Kolme katku vahel». Sellele lisandus veel tubli annus Metsatöllu, kelle kanda oli etenduse muusikaline osa ja tagatipuks veel õhuakrobaadid, kes jalgrattal mööda trossi Pühavaimu kiriku tornist raekoja torni sõitsid, vahepeal nagu muuseas maailma päästes.

Põhjakonn oli hiigelsuur täispuhutud moodustis, kes neelas alla kõik, kes talle teele jäid. Tema isu ei suutnud vähendada isegi grupp kärbseseeni, tuliveelastiga turistidest rääkimata. Nii liikuski monstrum raekoja poole, valmistudes seda alla neelama.

Ainus, kes seda oleks võinud takistada, oli platsi kohal tõstukikorvis olev kroonik Balthasar Russow. Kui oh häda, tal polnud tinti, millega ajalugu ümber kirjutada. Kuid kus häda kõige suurem, seal, teadagi... Nii hakkasidki Pühavaimu kiriku tornist liikuma õhuakrobaadid, kes Raekojani tõmmatud trossi mööda sõites jõudsid Balthasari pea kohale ning talle tinti visates olukorra päästsid.

Balthasar tegi värske tindiga oma kroonikasse kiired muudatused ning sellest piisas, et inimesed jõuetuks muutunud padakonna maatasa said tehtud. Kogu see segadus toimus kirevate tantsunumbrite ning Metsatöllu muusika saatel. Muusikaliste etteastete ajal tekkis rahva seas kerge trügimine ning taaskord võis näha mõnda vanemas eas inimest nördinud pomina saatel lahkumas.

Etenduse ajal tekita publiku seas elevust ka platsi kohal tiirutanud tundmatu lendav objekt. «Ufo, ufo!» kostis rahva seast. Terasema silmanägemisega kohalviibijad märkasid ära, et objekti külge oli kinnitatud kaamera, mis ilmselt platsil toimuvat jäädvustas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles