Politsei hoiatab võltsitud mootorsaagidega kaubitsejate eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorsaag. Foto on illustratiivne.
Mootorsaag. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Põhja prefektuurile on teada mitu juhtumit, kus eraisikule on tänaval müügiks pakutud mootorsaagi, mis on originaali võltsing ning võib kasutamisel olla ohtlik.

Eile, 24. mail pidas politsei kinni kolm Rumeenia kodanikku, kes Tallinnas kaubanduskeskuse parklas pakkusid inimestele müüa mootorsaagi.

Meeste juurest autost leiti ligi 20 tööriista, mis on äravahetamiseni sarnased kaubamärgi STIHL mootorsaagidega.  Tegemist on võltsinguga, mille kasutamine on originaalsaage müüva firma esindaja sõnul ohtlik.

Juhtunu kohta alustati kriminaalmenetlust võltsitud kaubaga kauplemist käsitleva paragrahvi alusel.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juhtivuurija Anžela Tumanova sõnul on tänaval või muul juhuslikul viisil tehtud pakkumised harva ausad, olgu tegemist siis binokli, sae või väidetavate kuldesemetega. «Kõige mõistlikum on selliseid müüjaid lihtsalt ignoreerida. Antud juhul on ost ka sõna otseses mõttes ohtlik, kuna saele ei kehti mingi tootjapoolne garantii ning see ei vasta ka kehtestatud turvanõuetele,» rääkis Tumanova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles