EKA krundile tuleb esialgu tasuline parkla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia krunt.
Eesti Kunstiakadeemia krunt. Foto: Uwe Gnadenteich

Peatselt lükatakse Tartu maantee alguses asuv Eesti Kunstiakadeemia (EKA) krunt tasaseks ning avatakse seal tasuline parkla, ülikool aga hakkab ruumiprogrammi osas tegema koostööd Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaga(EMTA).


«Varsti avatakse seal tasuline parkla, sest praegu seisab see krunt seal niisama ja ei teeni mingit tulu. Osa maast jääb meie kasutusse, nii et saame seal vastavalt vajadusele oma kunstiprojekte realiseerida,» rääkis EKA pressiesindaja Solveig Jahnke.

Korduvalt üle värvitud tara võetakse lähiajal maha ning parklat hakkab opereerima Europark Estonia, kes seal ka varem tegutses. «Meil on selline kokkulepe, et enamus krundist on nende kasutuses. Meie paigaldame sinna statsionaarse valguskasti, mis on valgustatud ja ventileeritav ja kus hakkavad toimuma mininäitused. Ning vastavalt vajadusele ja olukorrale saame lühikese etteteatamisega seal oma projekte korraldada. Sinna ootame ka teisi kunstiprojekte, mis ei ole EKA-ga seotud. Ja samal ajal teenib EKA sealt igakuist tulu,» rääkis Jahnke.

Samal ajal analüüsib EKA oma ruumiprogrammi. «Vaatame veelkord üle, kust on võimalik midagi kokku tõmmata. Siin käis koos üks komisjon, kes soovitas meil sellega tõsiselt tegelda ja vaadata, kas tudengite arv on reaalsusega vastavuses. Selle alusel vaadatakse projekt uuesti üle, et äkki sealt on võimalik midagi välja jätta või teha kellegagi koos. Võibolla õnnestub niimoodi tulevasel hoonel mõni korrus ära jätta ja mõni miljon ehitusraha kokku hoida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles