Erki Korpi reisiaruande avalikustamine venib

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme linnaosa vanem Erki Korpi 12. mail Florida reisilt naastes.
Nõmme linnaosa vanem Erki Korpi 12. mail Florida reisilt naastes. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kuigi Nõmme linnaosavanem Erki Korp esitas oma 16-päevase USA reisi aruande linnavalitsusele juba esmaspäeval, ei ole sellega siiani võimalik tutvuda. Väidetavalt on mahukas dokument süsteemis seiklemas.

Postimees saatis Raepressile päringu sooviga tutvuda meedias palju küsimusi tekitanud Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi USA reisi lähetusaruandega.

«Erki Korp esitas lähetustulemuste ja -kulude aruande koos lisamaterjalidega esmaspäeval, 21. mail Tallinna linnapeale ning Nõmme linnaosa valitsusel ega ka Erki Korpil endal sellest koopiat ei ole,» teatas selle peale Nõmme linnaosa pressiesindaja Jukko Nooni. Pressiesindaja lisas, et reisi kohta võib lugeda linnaosavanema Nõmme Sõnumites ilmunud artiklist.

Raepress teatas korduva päringu peale, et «Erki Korpi lähetusaruanne koos mahukate lisadega on dokumendimenetluses ega ole veel linnakantselei välissuhete ja protokolli osakonda laekunud.»

«Kui käid kodust ära, saad ennast harida ja silmaringi laiendada ning väga positiivsete inimestega kohtuda, siis tunned, kuidas oled valmis jagama seda positiivset energiat ja veelgi rohkem panustama oma kogukonda.» Korpi sõnul oli kaheksapäevane seminar sisuliselt juhtimiskoolitus, mis oli mõeldud nii koguduse ja kohaliku omavalitsuse juhtidele kui ka äriliidritele. Ülejäänud nelja päeva jooksul pärast õppeprogrammi tutvus ta Destini linna juhtimisega. Oli mitu kohtumist alates linnapeast Sarah «Sam» Seeversist ja linna tegevjuhist Maryann Ustickist ning lõpetades erinevaid teenuseid, ettevõtlust, linnaplaneerimist, ehitust jms kureerivate inimestega. Samuti osales ta Destini Rotary klubi miitingul, kus andis üle tervitused Nõmme rotariaanidelt.

Seminarilt ja kohtumistelt sai Korp enda sõnul päris palju mõtteid, mida saab arvestada uue Nõmme arengukava koostamisel aastateks 2013–2017. «Paljut Destinis nähtut saab ka Nõmmel rakendada. Samuti on ameeriklastel Nõmmelt nii mõndagi õppida. Destini linna ja Nõmme linnaosa koostöö jätkub. Ühe esimese asjana, mida püüame ka Nõmmel ellu viia, on sealses raamatukogus välja töötatud programm, kuidas panna lapsi suvel lugema. Arutasime selle teema kolmapäeval ka Nõmme raamatukogude juhtidega läbi.»

Korpi sõnul oli meeldiv näha, et Destinis inimesi austatakse ja nende heaks pingutatakse, kuid veelgi tähtsamaks peetakse linna peamist tuluallikat – turismi, mis suurendab hooajal linna elanike arvu 12 000-lt inimeselt mõnikord isegi 60 000-le! «Mis oleks see, mis Nõmmele turiste tooks?» küsis linnaosavanem oma leheloos.
Lugu kaunistavad ohtrad fotod, muuseas ka kohalikust volikogust, raamatukogust ja koerte jalutusplatsist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles