Nõmmekas soovitab pühapäeviti niidukite kasutamisest loobuda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aedlinnades mürisevad nädalavahetusel pidevalt muruniidukid.
Aedlinnades mürisevad nädalavahetusel pidevalt muruniidukid. Foto: Margus Taal

Nõmme elanik Tõnu Riistop teeb ettepaneku loobuda pühapäeviti muruniitmisest ning töödest, millega kaasneb tugev müra.

«On iga-aastane kurb tõsiasi, et suvel vabu päevi ei ole – müravabu päevi. Kohe kui ilmad on ilusaks läinud ja muru tärganud, hakkavad hoovides mürisema niidukid. Niidukitele lisanduvad mootorsaed, segumasinad, lööktrellid ning tekkinud mürafoon meenutab pigem tööstusrajooni kui vaikset Nõmme-nimelist aedlinnakut,» kirjutab ta Nõmme Sõnumites.

Mehe sõnul on töönädalad enamikul inimestest niigi lärmi- ja mürarohked, sestap võiks olla üks päev nädalas, kus saab istuda perega aias, puhata ja tunda rõõmu vaikusest.

«Sarnaselt mitmete Euroopa väikelinnadega võiks olla ka Nõmmel kuulutatud pühapäev müravabaks päevaks. See tähendab, et pühapäeval on seadusega keelatud müra tekitavate tööriistade kasutamine, nagu näiteks just muruniidukid ja saed,» teeb ta ettepaneku. Nõmmekas kinnitab, et kõik need vajalikud tööd saab ära teha nädala sees või laupäeval. «Me kõik peame loomulikuks kell 23 algavat öörahu, miks siis ei võiks sama loomulik olla üks vaikne päev nädalas.

Väärtustagem keskkonda, kus me elame, ja hoidkem seda kas või ühe päeva reostusest – mürareostusest – puhtana.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles