Volikogu opositsioon pöördub linnaosade kaotamise asjus õiguskantsleri poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder
Õiguskantsler Indrek Teder Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu opositsioon kavatseb pöörduda õiguskantsler Indrek Tederi poole palvega kontrollida, kas neljapäeval kinnitatud põhimääruse muudatus, mis kaotab Tallinna linnaosad, on seadustega kooskõlas.


Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer ütles BNS-ile, et opositsiooni hinnangul on Tallinna põhimääruse muutmine vastuolus kohaliku omavalitsuse korralduse seadusega, mille kohaselt ei tohi volikogu eelarveaasta jooksul linnaosade volitusi ega eelarvet muuta."Praegu on seda tehtud ja sellest tulenevalt pöördume tõenäoliselt tuleval nädalal õiguskantsleri poole, et saada hinnang, kas viidatud vastuolu on olemas," lausus ta.

Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimees Matti Tarum ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna juht Jaak Juske kinnitasid BNS-ile, et opositsioon esitab õiguskantslerile avalduse ühiselt. "Kuna volikogu määrust saab kohtus vaidlustada õiguskantsler, pöördume esmalt tema poole ja kui ta leiab määruses vastuolu põhiseaduse või seadustega, siis jõuab vaidlus kindlasti ka kohtusse," lisas Juske.

Tallinna volikogu võttis neljapäeva õhtul Keskerakonna häältega vastu palju vaidlusi tekitanud muudatuse, mille kohaselt tekiks Tallinna seniste linnaosade asemele kümme piirkonda. Muudatuse poolt hääletas 35 ja vastu oli 19 volikogu liiget.

Veerand tundi hiljem kinnitas riigikogu Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu, sotsiaaldemokraatide ja roheliste toel seadusemuudatused, mis keelaksid Tallinnal tänavu linnaosasid kaotada. Seaduse vastuvõtmist toetas 58 ja selle vastu hääletas 27 riigikogu liiget.

Riigikogus opositsioonilise Keskerakonna fraktsioon pöördus reedel president Toomas Hendrik Ilvese poole taotlusega jätta seadusemuudatused välja kuulutamata. Ühtlasi esitasid nad avalduse õiguskantslerile palvega kontrollida muudatuste vastavust seaduste, rahvusvaheliste lepingute ja põhiseadusega.

Järgmised kohalikud valimised toimuvad Eestis 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles