Eile seikles Tallinna tänavatel mitu põtra

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta eest püüdsid politsei ja päästjad lauluväljakule eksinud põtra.
Paari aasta eest püüdsid politsei ja päästjad lauluväljakule eksinud põtra. Foto: Raigo Pajula

Eilse päeva jooksul nähti Tallinna eri paikades ringi liikumas kokku viit põtra.


Hommikul kell 9.33 nähti põtra Lasnamäel Katleri tänaval, loom leidis rahulikuma paiga Iru metsas, teatas Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Kell 16.47 teatati kolmest Õismäel ja Stroomi rannas ringi liikuvast põdrast. Üks loomadest sai Paldiski maanteel üle aia hüpates viga ja suri. Viimane teade nähtud põdrast tuli Pirita linnaosast, kus 20 minutit peale keskööd nähti üht looma liikumas Pirita tee ja Kose tee ristmiku läheduses.

Tallinn on linn, kus loomad saavad nii Kakumäe kui ka Pirita poolt mööda rohealasid suhteliselt varjatult liikuda. Seepärast pole ka üllatus, et peaaegu iga aasta varasuvel saab häirekeskus teateid kas Stroomi rannas, Pelgulinnas, Pirital või ka Lasnamäe veerul liikuvatest noortest põtradest.

«Autoga liikudes vähendage põtra nähes sõidukiirust, sest ootamatult teed ületada kavatsev loom võib liikluses tekitada paraja segaduse. Samuti ei saa unustada, et põder on suur ja tugev loom, kes võib inimest tõsiselt vigastada. Lastele maksab meelde tuletada, et põtra vaadatakse kaugelt mitte ei minda teda silitama,» hoiatasid päästjad.

Õhtupoolikul linna sattunud loomadel on mõistlik lasta leida ööseks vaikne pelgupaik ning võimaldada neil varastel hommikutundidel rahulikult lahkuda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles