Majanduskriis tõmbas Keila haigla müügiplaanidele kriipsu peale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla hoone
Keila haigla hoone Foto: Peeter Langovits

Kui veel kuu aega tagasi pidas Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) läbirääkimisi Keila haigla potentsiaalsete ostjatega, siis tänaseks on üha halvenev majandusolukord viimasedki ostuhuvilised ära peletanud.


«Võime nii öelda, et tänaseks on müügiprotsess peatunud,» nentis PERHi kommunikatsioonijuht Inga Lill. «Meil käisid eelläbirääkimised ehk selline vastastikuste huvide väljaselgitamine mitme potentsiaalse ostjaga, aga isegi sellega ei jõudnud me edasi,» lisas ta.

Seetõttu jäi pooleli ka Keila Ravikeskuse moodustamine. «Valitsus andis meile volitused moodustada AS Keila Ravikeskus ja selle siis strateegilisele investorile võõrandada. Aga kuna strateegilist investorit praegu pole, siis lükkus ka selle moodustamine edasi,» selgitas Lill.

Investor oleks Keila Ravikeskust ostes endale saanud ka haiglahoone rendilepingud, muuhulgas seal erakliinikuna tegutseva Keila Taastusravikeskusega, mille ostmise vastu on huvi üles näidanud mitu investorit, teiste seas ka üks suurärimees Urmas Sõõrumaale kuuluv ettevõte.

Nüüd aga tegutseb Keila haigla Lille sõnul edasi PERHi ühe struktuuriüksusena, sest müügiplaan on määramata ajaks peatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles