Tallinn Bicycle Week jääb osaliselt ära

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Margus Ansu

Juuni alguses toimuma pidanud jalgrattaentusiastide üritus Tallinn Bicycle Week 2012 jääb täismahus ära, sest üritusele ei õnnestunud saada rahastust.

Tallinn Bicycle Weeki üks korraldajatest Liina Ristoja rääkis Postimehele, et eelmisel aastal rahastas üritust Kultuuripealinn 2011, kuid tänavu polnud selliseid rahasid kuskilt võtta. «Oli läbirääkimisi linnaga, aga lõppkokkuvõttes ei tulnud sellest midagi välja. Teeme festivali ilma eelarveta ja väiksemas mahus.»

Uut programmi veel täielikult paika pole pandud, kuid Ristoja loetles, et tehakse siiski rattaaktsioone, nii palju kui saavad ning tuleb ka pidu ja rattalaat. Lisaks tehakse ka öösõite.

Ristoja kommenteeris, et linnaga saadakse muidu hästi läbi ja kommunaalamet muidu igati toetab rattanädala tegevusi. «Eelarved olid neil aga paraku tehtud ja me ei mahtunud sinna raamidesse ära.»

Ristoja nentis, et plaan sai liiga hilja kokku, kuid varem ei olnud sellega võimalik ka tegeleda. Sisuline koostöö käis aga juba varem. Korraldaja sõnul vaatasid linnaametnikud üle ka reservivahendid, kuid sellise ürituse toetamiseks paraku raha ei leitud.

Ristoja jäi aga lootusrikkaks, et Tallinna jalgrattasõbralikumaks muutmise nimel tehakse tööd edasi. «Eks sellel rindel on siin linnas tööd teha palju. Tallinna linnaametnike rägastik ei tegele sellega aga nii hingestatult kui meie.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles