Viimsi lasteaiatasu ajas poliitikud tülli

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed Viimsis
Lasteaed Viimsis Foto: Priit Simson.

Viimsi vallavolikogu detsembrikuine otsus tõsta lasteaia kohatasu 650 kroonilt kuus 870 kroonini on omavahel tülli ajanud nii poliitikud kui lapsevanemad.


Eile kohtusid vallavalitsuse liikmed lastevanemate esindajatega, kuid arutelu peamiseks tulemuseks oli otsus seda nädala pärast jätkata.

Lasteaia kohatasu tõstmist ründas eile ka Viimsi Reformierakonna juhatus. Juhatuse esimehe Jaak Salumetsa sõnul ei tohi lasteaia kohatasu 650 kroonist kuus kõrgemale tõusta. «Samas pole vallavalitsusel mõtet pugeda pingelise eelarve taha, kuna sooviti palga tõusu, mis aga luhtus. Oleme arvamusel, et lasteaed «Päikeseratas» tuleks anda munitsipaalomandisse nagu algselt planeeritud,» ütles Salumets.

IRLi kuuluv Viimsi vallavanem Haldo Oravas meenutas selle peale, et mullu 9. detsembril hääletasid lasteaiatasu eelnõu tõstmise poolt kõik volikogu istungil viibinud saadikud, neist viis Reformierakonna, kaks valimisliidu Roheline Viimsi, üks Keskerakonna, neli Viimsi Ettevõtjate Liidu ja kuus IRLi kuuluvat volinikku.

«Nii üksmeelset hääletamist opositsiooni ja koalitsiooni poolt ei mäletagi,» ütles Oravas. «Seetõttu jääb täiesti arusaamatuks, miks Jaak Salumets väitis, et Viimsi Reformierakonna juhatus ei poolda vallavalitsuse otsust, millega tõsteti lasteaiakoha maksumus vallas seniselt 650 kroonilt kuus 870 kroonini. Esiteks ei teinud seda otsust sugugi mitte vallavalitsus ja teiseks andsid otsuse kasuks oma hääle kõik kohalviibinud reformierakondlastest volikogu liikmed,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles