Viimsi jätkab arutelu lasteaiatasu üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi lasteaed Piilupesa.
Viimsi lasteaed Piilupesa. Foto: Küllike Rooväli

Viimsi vallavalitsus jätkab lastevanematega arutelu lasteaiatasu tõusu üle.

Viimsi vallavanem Haldo Oravas ütles BNSile, et täna kohtusid vallavalitsuse esindajad lastevanematega, kes protestivad lasteaiatasu tõusu vastu. Tema sõnul esitasid mõlemad pooled kohtumisel oma seisukohad ning leppisid kokku, et arutelu jätkub järgmise nädala neljapäeval.

Vallavanema hinnangul on probleemile mitu võimalikku lahendust, nagu näiteks kaaluda toiduraha maksumuse vähendamist, suurendada laste arvu rühmades, toetada kahe või enama lasteaiaealise lapse vanemaid või suunata lasteaiatasu suuruse küsimus tagasi volikogule arutamiseks, kuna viimane on tõusu kinnitanud ning vallavalitsus ise seda muuta ei saa.

Oravas märkis, et viimase variandi puhul peab vallavalitsus ettepanekut lastaaiatasu alandada hästi argumenteerima, sest möödunud aasta detsembris toimunud istungil hääletasid kohalolnud volikogu liikmed ühehäälselt lasteaiakoha tasu tõusu poolt.

Vallavanem lisas, et möödunud aasta detsembris tõusu poolt hääletasid ka kõik kohalolnud Reformierakonna liikmed, kes aga sel neljapäeval teatasid, et on hinnatõusu vastu.

Viimsi lapsevanemad protestivad vallavalitsuse otsuse vastu, millega tõsteti lasteaiakoha maksumus vallas seniselt 650 kroonilt kuus 870 kroonini. Umbes tuhat Viimsi elanikku on kirjutanud alla vallavalitsusele saadetavale pöördumisele, milles nõuavad 650-kroonise lasteaiakoha maksumuse taastamist. Uuest aastast kehtestatud lasteaiakoha uus 870-kroonine kuutasu on seaduse järgi sellise maksu ülempiir ehk 20 protsenti alampalgast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles