Nõmme linnaosa peab kevadpäevi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval avatakse pidulikult Glehni lossi uus kotkasskulptuur.
Laupäeval avatakse pidulikult Glehni lossi uus kotkasskulptuur. Foto: Lembit Onton

Eeloleval nädalavahetusel, 25.-27. maini toimub tänavune Nõmme linnaosa kevadfestival Nõmme Kevad.


Kolme päeva jooksul leidub üritusi igale eale ja maitsele üle kogu Nõmme. Kõik Nõmme Kevade üritused on tasuta, teatas linnaosavalitsus.

Reedel, 25. mail on Nõmme põhikooli hoovis rattafestival «Nõmme, roheline rattapealinn». Kavas on vigursõiduvõistlused, saab teha rattalube, kohal on rattasporditreenerid, oma oskusi näitab Baltimaade parimaid triali-spetsialiste Märt Märtson. Avapäeva lõpetavad rahvalik kontsert ja tantsuõhtu ansambliga Tuulelõõtsutajad Nõmme kultuurikeskuses.

Laupäev on Nõmme Kevade kõige tegevusterohkem päev. Pääsküla noortekeskuses on noortepäev, Nõmme noortemajas «Aiapidu». Oma hoovid avavad kaks Nõmme kunstnikku: Helina Tilk ja Kadri Kaerma. Kella 14-16 toimub Glehni pargi päev, mille üheks tähtsündmuseks on Glehni lossi torni uue kotka avamine. Avamistseremoonia algab kell 15. Glehni pargi päeval on avatud ka tähetorn. Kella 13-16 algavad igal täis- ja pooltunnil ekskursioonid.

Pühapäeval on Õie pargis ja selle ümbruses tänavalaat «Roheliste väravate tänav». Paljud laadaalas elavad tegusad nõmmelased avavad oma väravad, et avatud linnaruumis kaubelda hoidiste, aiasaaduste, käsitöö, seismajäänud kodukauba või muuga. Õie parki püstitatakse püstkoda, kus saab vahetada ideid ja mõtteid. Avatud on suur lasteala.

Nõmme Kevad 2012 täieliku kava leiab siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles