Volikogu esimehe umbusaldamine kukkus läbi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Peeter Langovits.

Linnavolikogu opositsiooni katse volikogu keskerakondlasest esimehele Toomas Vitsutile umbusaldust avaldada kukkus ettearvatult suure kolinaga läbi.


Vitsuti umbusaldamise poolt hääletasid 19 ning vastu 34 volikogu liiget. Hääletustulemus oli ettearvatav, sest volikogu keskfraktsioonis on nüüd 35 liiget. Sel aastal liitusid Keskerakonnaga ka varasemad reformierakondlastest linnavolinikud Igor Kravtšenko ja Svetlana Melehhova. Täna liitus volikogu keskfraktsiooniga ka äsja Rahvaliidust lahkunud Peeter Mardna.

Umbusalduse esitajad heitsid Vitsutile ette seda, et ta algatas Tallinna põhimääruse muutmise, mille tagajärjeks on Tallinna linnaosade ärakaotamine. «Käivitatud on buldoosermenetlus, mida ilmestab kasvõi asjaolu, et halduskogude esimeestel on kästud kutsuda kokku erakorralised koosolekud eelnõu menetlemiseks. Halduskogu esimeestele on öeldud, et kui koosolekut kokku ei kutsuta, loetakse eelnõu konkreetse linnaosa poolt kooskõlastatuks. /.../ Eelmainitu näitab, et ainuüksi konkreetse eelnõu menetlemisel on linnavolikogu esimees käitunud ebademokraatlikult ja ebaviisakalt,» leiavad umbsalduse algatajad.

Opositsioon tuletas Vitsutile meelde ka seda, kuidas ta vaid viis kuud tagasi, eelmise aasta 28. augustil, kui tähistati Tallinna linnaosade moodustamise 15. aastapäeva, tegi üldsusele avalduse pealkirjaga «Linnaosad aitavad demokraatlikult valitseda».

«Lugedes praegust linnaosade kaotamise eelnõud ja kuulates Vitsuti sellekohaseid põhjendusi, siis emmal-kummal juhul linnavolikogu esimees lihtsalt valetab,» nentisid umbusaldusavalduse esitajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles