Rahumäe põhikool sai jalgrattamaja

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahumäe põhikooli jalgrattamaja.
Rahumäe põhikooli jalgrattamaja. Foto: kaader Reporter.ee videost

Rahumäe Põhikool Tallinnas Nõmmel sai tänu projektile «Rattaga kooli» jalgrattamaja.

Rahvusvahelise konkursi võiduga kaasnes 1000 eurot toetust, kuid korraliku rattamaja ehitamiseks jäi sellest väheks ja lapsevanemate abiga otsiti sponsor, tänu kellele plaan teoks tehti, vahendab Reporter.ee.

Nõmme linnaosavalitsus sai projektist omakorda innustust ja rajas koolile ka rattaparkla. Ettevõtte Krimelte abiga tehtud rattamaja ja linnavalitsuse rajatud parkla annavad koolile juurde 36 jalgarataste hoidmise kohta.

Kooli direktor Matti Martinson ütles, et iga aastaga käiakse jalgrattaga üha rohkem koolis ja on näha, et rattaajastu on ka Eestisse jõudnud. Martinson rääkis, et varem lukustati rattaid näiteks puude ja metallist käsipuude külge ning koolihoov oli tihti kaherataalisi täis.

«Nii et vajadus oli meil hästi suur. Praegu me saime juurde 36 kohta; ma arvan, et see ei rahulda meie kooli veel tänasel päeval,» tõdes direktor, et rattaga koolis käijaid on jätkuvalt rohkem kui parklakohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles