Kalamaja päevad algavad laupäeval kevadlaada ja vabaõhukontserdiga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja.
Kalamaja. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Laupäeva hommikul kell 10 algavad Kalamaja päevad traditsioonilise pannkoogihommikuga Tetermanni majas (Kalju tn 1) ning jätkuvad kell 11 Kalma sauna juures kevadlaadaga, mis esimest korda laieneb Kalma sauna hoovilt Vana-Kalamaja tänavale.


Laupäevaste sündmuste keskpunkt, Vana-Kalamaja tänav, on nädalavahetusel autodele suletud Kotzebue ja Niine vahelises lõigus. «Kalamaja asub otse vanalinna kõrval, siit pääseb omakorda jala imekiiresti äsja avatud Meremuuseumi lennuangaaride juurde ja kultuurikilomeetrile - see on jalutamiseks suurepärane piirkond ja festivali ajal jätkub elevust pea igale tänavale,» ütles festivali peakorraldaja, MTÜ Telliskivi Selts liige Triin Talk.

MTÜ Raamaturing korraldab laadal raamatuvahetust - võttes kodust kaasa mõned juba läbi loetud teosed, saab endale laadal põnevat suvelugemist asemele vahetada. Sealsamas asuval suurel laval näeb päeva jooksul nii tsirkust, balletti kui iiri tantsu, tihe kontserdiõhtu lõpeb kell 22 Kriminaalse Elevandi etteastega Kalma sauna hoovis asuval pealaval.

Telliskivi seltsi infotelgis (Kalma sauna hoovis) oodatakse piirkonna elanikke ütlema sõna sekka kogu Põhja-Tallinna piirkonna arengu ja tuleviku osas, et seeläbi aidata kaasa piirkonna üldplaneeringu koostamisele.

19.-20. maini toimuvate neljandate Kalamaja päevade eesmärk on tuua naabrid kokku, avada uksed ja näidata, milliseid võimalusi piirkond pakub. Kalamaja päevade programmiga saab tutvuda Telliskivi Seltsi kodulehel http://telliskiviselts.info/kalamajapäevad ja Facebookis http://www.facebook.com/kalamajapaevad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles